AfterDawn: Nieuws

Time4Popcorn krijgt gratis VPN-functie

Geschreven door Marco Korthout @ 8 jun. 2014 10:38 Gebruikers reacties (3)

Time4Popcorn krijgt gratis VPN-functie

Time4Popcorn, een van de forks van de populaire Popcorn Time applicaties gaat een gratis VPN service toevoegen voor de gebruikers om anoniem te blijven en zo uit de handen van auteursrechtelijke organisaties te blijven. Ondertussen is het bij de meesten wel bekend, Popcorn Time is de illegale open-source Netflix, nog volop in ontwikkeling. Er worden constant nieuwe features aan toegevoegd zoals naast de speelfilms tegenwoordig ook tv-series en nu dan ingebouwde ondersteuning voor VPN.
In Duitsland zijn de eerste boetes voor het downloaden en delen via een Popcorn Time fork al uitgedeeld. Voor onze oosterburen en ook voor Popcorn-gebruikers van andere landen wordt het straks een beetje veiliger om een illegaal filmpje te bekijken via de door P2P aangedreven Popcorn Time applicaties.

De VPN-functie blijft vooralsnog voorbehouden aan Time4Popcorn, echter zullen de andere forks deze feature wellicht ook gaan implementeren. Zo gaat dat met open-source projecten. Hoewel Time4Popcorn wel iets geheimzinniger met haar broncode omgaat.De gratis VPN-service wordt mogelijk gemaakt door VPN-provider Kebrum, die zegt de extra belasting gemakkelijk aan te kunnen.

"Met onze ervaringen en het verwachte verbruikersbelasting van Popcorn Time, gaan wij er vanuit dat de bronnen die wij gereserveerd hebben voor Popcorn Time gebruikers ruim voldoende zijn om hen een goede en snelle downloadservice te bieden. Onze servers zijn klaar voor het extra verkeer,"zegt Kebrum's 'Martin', aan TorrentFreak.

"Wij geloven dat Popcorn Time de revolutie is die de entertainmentindustrie voor altijd zal veranderen. En nu kan Popcorn Time dat, met onze hulp, hetzelfde doen voor de wereld van internetanonimiteit als dat het voor de wereld van entertainment doet."Je kunt de gratis VPN-functionaliteit nu al testen, het is reeds ingebouwd in de 4.2 Alpha release. De VPN-functie kun je eenvoudig inschakelen door op het slotpictogram te klikken.
Het bufferen van de films duurt iets langer, maar daarna is het ongestoord filmpje kijken.
Time4Popcorn v4.2 Alpha kun je hier downloaden.

Vorige Volgende  

3 gebruikers reacties

18.7.2014 15:06
Peter234
Unverified new user

En klopt het dat deze laatste versie ook naar chromecast gestreamd kan worden??

29.7.2014 10:20

De nieuwste Alpha versie 4.3 beschikt inderdaad over een ingebouwde Chromecast-functie.

310.7.2014 14:48
peterutrecht
Unverified new user

Originally posted by Plankje:
De nieuwste Alpha versie 4.3 beschikt inderdaad over een ingebouwde Chromecast-functie.
Heeft het al bij iemand gewerkt?
Op m'n laptop werkt die prima, en ik zie inderdaad de mogelijkheid om het te verbinden via het icoontje rechtsonder. Echter blijft er dan staan; loading google chromecast.. En na een halfuur nog steeds.

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief