AfterDawn: Nieuws

Popcorn Time gebruikers in Duitsland krijgen boetes

Geschreven door Marco Korthout @ 17 mei 2014 20:20

Popcorn Time gebruikers in Duitsland krijgen boetes

De eerste 'boetes' voor het gebruik van Popcorn Time zijn een feit. In Duitsland hebben gebruikers van een popcorn kloon, Cuevana Storm, een schikking aangeboden gekregen van €815 van advocatenkantoor Waldorf Frommer voor het schenden van de auteursrechten. Advocatenkantoor Waldorf Frommer vertegenwoordigd diverse ondernemingen uit de film- en muziekindustrie.
De bewuste gebruikers voeren aan dat zij helemaal geen BitTorrent-software op hun computer geïnstalleerd hebben. En dat zij alleen films bekeken via Cuevana Storm. Dat is een Spaanstalige kloon van de bekende Popcorn Time.

Nu heeft de Duitse regering nog niet zo lang geleden i.v.m. de RedTube zaak aldaar, bekend gemaakt dat het bekijken van illegale streams onder de huidige Duitse wetgeving niet strafbaar is. De films werden daarbij tijdelijk opgeslagen op de computer van de gebruiker. Worden de video's opgeslagen om deze later te bekijken, is het wel strafbaar.Helaas gaat die vlieger bij Popcorn Time niet helemaal op. De video's worden dan wel tijdelijk opgeslagen, maar bij het streamen via BitTorrent, worden er ook stukjes film ge-upload en dat is sowieso strafbaar.

De jacht op down- en uploaders van auteursrechtelijk materiaal is in Duitsland al een tijdje gaande. Diverse bedrijfjes zitten namens de entertainmentindustrie achter de IP-adressen aan van deze mensen om ze gepeperde rekeningen te kunnen sturen.

In Nederland loopt het nog niet zo'n vaart. Maar ook hier moet je er rekening mee houden dat het gebruik van Popcorn Time verboden is, helemaal nu het downloaden ook bij ons niet meer mag.

Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief