AfterDawn: Nieuws

Britse ISP's gaan waarschuwingsbrieven sturen naar illegale downloaders

Geschreven door Marco Korthout @ 9 mei 2014 23:22

Britse ISP's gaan waarschuwingsbrieven sturen naar illegale downloaders In het Verenigd Koninkrijk zijn de Britse auteursrechtenorganisatie BPI en MPA en 4 Britse ISP's, BT, Sky, TalkTalk en Virgin Media er na jarenlang onderhandelen uit, illegale downloaders krijgen vanaf 2015 waarschuwingsbrieven. De verwachting is dat de andere Britse providers later zullen aansluiten.
De waarschuwingsbrieven krijgen een educatief karakter, de downloaders worden gewezen op de legale alternatieven.

De auteursrechtenorganisaties gaan £750,000 betalen aan iedere internet service provider (ISP) voor het opzetten van het systeem of 75% van de totale kosten. Daarna ieder jaar nogmaals £75,000 (of 75% van de totale kosten) voor de administratieve kosten.

de BPI en MPA de BitTorrent file-sharingnetwerken monitoren en de IP-adressen van de downloaders loggen. De ISP's van die adressen gaan daarop waarschuwingsbrieven sturen naar het bijbehorende account.

Het waarschuwingssysteem is in de eerste instantie drie jaar lang operationeel, waarin de BPI en MPA de BitTorrent file-sharingnetwerken gaan monitoren om de IP-adressen van de downloaders te loggen. De ISP's van die adressen gaan daarop waarschuwingsbrieven sturen naar de bijbehorende accounts.Een soortgelijk waarschuwingssysteem zien we ook al in de Verenigde Staten.
Daar is het Copyright Alert System (CAS), ook wel bekend als het "six strikes" programma, al sinds begin vorig jaar actief.

Bron BBC

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief