AfterDawn: Nieuws

Oorlog in Popcorn Time land

Geschreven door Marco Korthout @ 30 apr. 2014 14:36

Oorlog in Popcorn Time land Af en toe check ik even hoe het er voor staat met de Popcorn Time klonen, of ze weer verhuisd zijn, of ze nog bestaan en of er nieuwe versies uitgegeven zijn. Het boterde al niet echt tussen Popcorn Time en Time4Popcorn, maar er lijkt nu echt een oorlog tussen deze beide klonen gaande te zijn. Popcorn Time heeft er zelfs een aparte site voor aangemaakt, popcorntimewar.
Voor buitenstaanders is het lastig allemaal te volgen, er komen steeds meer klonen, want de originele Popcorn Time was open-source en een ieder kan de broncode gebruiken om een eigen versie uit te brengen. Ook de nummering van de versies is niet erg duidelijk, 0.2.9 beta of 2.9 beta? De beide bovengenoemde klonen vinden allebei dat ze de eerste en dus eigenlijk de originele opvolger zijn van de originele Popcorn Time.
Feit is wel dat Popcorn Time nog steeds open-source is en Time4Popcorn niet.Popcorn Time beschuldigt Time4Popcorn van het stelen van hun broncodes en deze te gebruiken als zijnde hun eigen. Dat laatste is natuurlijk moeilijk te controleren omdat hun codes niet openbaar zijn. Als voorbeeld werd de gebruikersinterface genoemd. En daar hebben ze wel een punt natuurlijk, Popcorn Time werkte aan de nieuwe gebruikersinterface en een paar dagen later kwam Time4Popcorn met een versie waarin die UI reeds was geïmplementeerd.

Op de popcorntimewar site vind je de verschillende links naar toelichtingen van hun standpunten.

Op de website van Time4Popcorn verdedigen de makers van deze kloon zich tegen de beschuldigingen.

... In de laatste 2 weken worden we hard aangevallen, met als doel de vernietiging van alles waar wij de laatste 2 maanden dag en nacht aan gewerkt hebben. Een groep van maar 20 ontwikkelaars, die maar al te graag het woord "official" gebruiken als het over hun werk gaat - waarom is ons onbekend. Wij hebben niks (of beter gezegd, hadden niks) tegen deze groep, anders dan ontzag voor het werk dat ze doen. Nadat de eerste aanvallen tegen ons begonnen hebben we geprobeerd contact te zoeken om ze te vertellen dat we allemaal in dezelfde boot zaten, met hetzelfde doel, het behouden van Popcorn Time. Dat wij verschillende manier hebben om dat doel te bereiken, maar dat het uiteindelijke doel dezelfde is.
Helaas wilde men niet naar ons luisteren ..

Het hele verhaal kun je lezen op hun website.
Mocht je het niet 1-2-3 kunnen vinden, moet je even in de broncode van de website kijken.

En terwijl deze kemphanen met elkaar bezig zijn leerde TorrentFreak ons dat nog een nieuwe speler op de Popcornmarkt is verschenen, waar TF zelf bijzonder positief over was.
Zona zou boven de eerder genoemde klonen uitstijgen, met veel meer opties en zelfs met live televisie.Wanneer je naar de screenshots kijkt ziet het er inderdaad niet verkeerd uit, maar toen ik afgelopen nacht de software nog snel wilde uitproberen, was mijn ESET beveiliging het er daar niet mee eens. De software heeft adware aan boord, Win32/ZvuZona.A. Nu vind je dit soort adware wel vaker in freeware en zelfs in downloads van de grote software downloadsites als CNET. Maar wanneer dit soort ongewenste software in 'illegale' programma's zit, die ook nog uit Rusland komen, ben ik altijd een beetje huiverig. Misschien ga ik het later nog een keertje testen vanuit een Sandboxje.
Meer info over deze adware op VirusTotal

ZONA

De ene kloon beschuldigt de andere van stelen,
terwijl ze natuurlijk allemaal een beetje aan het stelen zijn ;)

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief