AfterDawn: Nieuws

YouTube's muziekdienst uitgesteld

Geschreven door Marco Korthout @ 5 apr. 2014 22:30

YouTube's muziekdienst uitgesteld

YouTube had plannen om eind 2013, begin 2014, een muziekdienst te starten die de concurrentie aan zou gaan met Spotify en de vele andere muziekdiensten. Deze plannen blijken te zijn uitgesteld.
Volgens de nieuwe geruchten is de muziekdienst van YouTube in ieder geval uitgesteld tot het tweede kwartaal. Volgens bronnen van Billboard, wil Google het nu in n keer goed doen en direct vanaf de lancering met de grote jongens Spotify, Rdio en anderen kunnen concurreren.

Historisch gezien lanceert Google nieuwe producten meestal in een beperkte beta-fase. Zelfs Google's meest succesvolle dienst, Gmail (net 10 jaar oud geworden) heeft de eerste 5 jaar na haar lancering als beta-product doorgebracht.

Deze keer vindt Google echter dat YouTube muziek vanaf dag n een serieuze speler moet zijn en de concurrentie aan moet kunnen.

Google heeft de onderhandelingen over de benodigde licenties met de platenmaatschappijen voor de muziekdienst afgerond, er blijken echter nog wat issues te bestaan die Google is uitgewerkt wil hebben.Hoe Google straks geld wil gaan verdienen is nog niet helemaal duidelijk, er wordt nu gesproken over een $10 per maand abonnement of een $5 per maand abonnement met reclame. Hoe ze de dienst willen integreren in de bestaande videodienst waar de gebruikers nu al gratis hun muziekvideo's kunnen bekijken en downloaden is ook iets waar men blijkbaar nog niet helemaal over uit is.
Wordt vervolgd.

Bronnen en relevant leesvoer:
Business Matters: What's Behind YouTube Music Service's Delays: www.billboard.com

(via: The Verge)

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief