AfterDawn: Nieuws

Google verkoopt Motorola aan Lenovo

Geschreven door Marco Korthout @ 30 jan. 2014 11:00

Google verkoopt Motorola aan Lenovo Google heeft voor 2,91 miljard dollar de in 2011 overgenomen Motorola Mobility verkocht aan Lenovo, de grootste elektronicafabrikant van China. Lenovo krijgt met deze deal toegang tot de Noord-Amerikaanse markt en een vastere voet op de West-Europese markt. Google daarentegen is mooi van de afdeling af die de laatste twee jaar alleen maar geld gekost heeft.
Google blijft echter eigenaar van de meeste Motorola-patenten, maar in totaal gaan tweeduizend patenten en een licentie op overige patenten naar Lenovo.

Dennis Woodside, CEO, Motorola Mobility:
Als onderdeel van Lenovo kan Motorola Mobility veel sneller haar doel bereiken van het behalen van de volgende 100 miljoen mensen met het mobiele internet. Met de onlangs gelanceerde Moto X en Moto G, is het nu juiste moment en met de hardware expertise en het bereik van Lenovo, kunnen we het alleen maar versnellen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief