AfterDawn: Nieuws

Films, muziek en games legaal downloaden

Geschreven door Marco Korthout @ 16 jan. 2014 19:00

Films, muziek en games legaal downloaden

Minister Bussemaker van OCW heeft op 16 januari 2014 tijdens Eurosonic Noorderslag het nieuwe initiatief thecontentmap.nl gelanceerd. Thecontentmap.nl helpt consumenten om legale content op het internet te vinden, zoals ebooks, muziekalbums en TV-uitzendingen.
Minister Bussemaker ziet in dit initiatief een goede kans om de verdienmogelijkheden van de creatieve sector de komende jaren te vergroten. De minister heeft daarbij aangegeven dat zij het belangrijk vindt dat consumenten kunnen genieten van legale, makkelijk vindbare, betaalbare en kwalitatief goede content.
De minister
Die content is niet zomaar vanuit het niets op het net verschenen. Daar hebben makers en producenten veel tijd, energie en geld ingestoken. Als we willen dat ze blijven doen, moeten we ervoor betalen. Eerlijk is eerlijk.


Thecontentmap.nl biedt de consumenten een goed overzicht heeft van het digitale aanbod waarmee makers van muziek, film, e-books en beeldende kunst een eerlijke beloning kunnen krijgen.Natuurlijk een mooi initiatief, maar de eenvoudige website biedt eigenlijk niet meer dan een verzameling links naar webwinkels en diensten. Wil je de site aantrekkelijk maken voor de jongeren, zou ik er iets meer spektakel in verwerken.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief