AfterDawn: Nieuws

Downloadverbod nabij?

Geschreven door Marco Korthout @ 13 jan. 2014 0:14

Downloadverbod nabij?

Al jarenlang wordt er in Nederland gesproken over een downloadverbod, echter kunnen wij hier nog steeds ongestraft films downloaden van illegale bronnen op het internet. De kans dat er binnenkort wel een downloadverbod komt is aanzienlijk groter door een uitspraak van de advocaat-generaal van het EU-hof.
Die stelt namelijk dat downloaden uit illegale bron in strijd is met de wet.

Nederland stelt dat downloaden uit illegale bron hetzelfde is als het maken van een kopie van een cd of dvd, maar daar is de advocaat-generaal het niet mee eens. In Nederland is het downloaden van films, muziek en boeken uit illegale bron, bijvoorbeeld van usenet, legaal. Het downloaden van illegale games en software is wel verboden; hetzelfde geldt voor het uploaden van films en muziek.

Het oordeel van de advocaat-generaal is een advies, maar wordt in veel gevallen opgevolgd.Bron Tweakers

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief