AfterDawn: Nieuws

Oppassen voor filmpje ongeluk Michael Schumacher

Geschreven door Marco Korthout @ 7 jan. 2014 10:15

Oppassen voor filmpje ongeluk Michael Schumacher

Volgens de media en de Hoax-Wijzer circuleert er momenteel er een link die een "exclusieve video" zou tonen van het ski-ongeval van Michael Schumacher. Hoewel de media recent gemeld heeft dat het ongeval wel degelijk op film zou zijn vastgelegd, werden deze beelden niet vrijgegeven en zal de link niet naar een effectieve video leiden. Het gaat hier echter om een virus die zich op deze manier tracht te verspreiden, en het wordt dus sterk afgeraden om op de link te klikken.
De videolink met de tekst
Vidéo : Moment de l'accident de Michael Schumacher ! (EXCLUSIF)
video-baash.com
Vidéo du moment de la chutte. Accident de ski terrible qui a choqué l'ensemble du monde du sport.


verspreidt zich snel op sociale media zoals Facebook en Twitter.

De virus doet zich voor als een link naar een video, die "exclusieve beelden" belooft van het moment van Schumacher's ongeval. De link naar deze zogenaamde video verwijst naar de website video-baash.com, maar wanneer je daar vervolgens op de Play-knop klikt, moet je de video eerst delen op je Facebook account. Op deze manier weet het virus zich op een gemakkelijke en snelle manier te verspreiden op sociale media. De volgende stap in het proces is dat de website je vraagt om een andere "video player" te installeren, zodat de video zou kunnen worden afgespeeld. Je dient hiervoor een uitvoerbaar bestand te downloaden genaamd "webplayer_us", wat helemaal geen video player is, maar wel een virus dat je op deze manier toelaat zich te installeren op je computer. Vanzelfsprekend krijg je de video zelf nooit te zien, want die is er helemaal niet.Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief