AfterDawn: Nieuws

DreamWorks komt met Dreamtab, een tablet voor kinderen

Geschreven door Marco Korthout @ 4 jan. 2014 11:37

DreamWorks komt met Dreamtab, een tablet voor kinderen DreamWorks Animation komt in samenwerking met Fuhu met een nieuwe tablet voor kinderen, de Dreamtab. De DreamTab zal eerst op de CES (7- 10 jan) worden gepresenteerd, waarna die vanaf het voorjaar in de VS te koop zal zijn. De rest van de wereld is later dit jaar aan de beurt.
De 8-inch en 12-inch Dreamtab gaat minder dan $300 kosten en is speciaal ontworpen voor kinderen, met geschikte apps en originele content gebaseerd op DreamWorks karakters. De tablet draait op een nieuw 4.4 Kit Kat Android gebaseerd besturingssysteem.

Fuhu is al succesvol met haar nabi tablets, die ook speciaal voor kinderen ontworpen zijn, met speciale Disney en Nickelodeon versies.

Animatie producer Nancy Bernstein heeft speciale "karaktermomenten" gecreëerd voor de tablet, zoals bijvoorbeeld de Shrek karakters die keurig uitleggen hoe je de tablet kunt uitschakelen op moment dat de tijd is afgelopen die de ouders hebben ingesteld.Maar ook zullen de tekenfilmfiguren tekenlessen verzorgen en zal de tablet beschikken over dezelfde stylus technologie die DreamWorks artiesten gebruiken gebruiken voor het maken van de films. Onduidelijk of er standaard een Wacom stylus bij zit.

De tablet beschikt over geavanceerde ouderlijke controle, waarmee de pappa's en mamma's tijdlimieten kunnen instellen, nabi-munten kunnen toevoegen aan een account van de kinderen, functies kunnen in- en uitschakelen, een kindveilige e-mail en tekst en foto uitwisselingsmogelijkheid.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief