AfterDawn: Nieuws

Wat houdt de overname van Sandboxie door Invincea in voor bestaande gebruikers?

Geschreven door Marco Korthout @ 29 dec. 2013 18:36

Wat houdt de overname van Sandboxie door Invincea in voor bestaande gebruikers? Sandboxie is overgenomen door het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Invincea, maar wat zijn de consequenties van deze overname voor haar gebruikers? Wat betekent dit voor de geregistreerde en niet-geregistreerde gebruikers van dit onmisbare programma.
Sandboxie is shareware, maar wel een bijzondere, je kunt het zolang gebruiken als je maar wilt. Tenminste, zo was het altijd.

Voor hen die niet bekend zijn met Sandboxie. Sandboxie draait je toepassingen in een gesoleerd gebied, de zogenaamde zandbak. Onder toezicht van Sandboxie, werkt een toepassing normaal en op volle snelheid, maar kan geen permanente wijzigingen aanbrengen op je computer. In plaats daarvan worden de wijzigingen aangebracht in de zandbak.

Ideaal om programma's te testen zonder je systeem te vervuilen. Ook kun je software die je niet echt vertrouwt uitvoeren met Sandboxie, zonder dat je gevaar loopt door adware of virussen te worden gepakt.Nieuwe baas, dus nieuwe regels? Ja en nee, Ronen Tzur heeft duidelijk in zijn eigen forum aangegeven dat de nieuwe eigenaar alle bestaande licenties (levenslang en op een onbeperkt aantal computers) respecteert en er voor hen niets zal veranderden. Nieuwe licenties (al vanaf 9 oktober dit jaar) zijn echter geldig voor n jaar na activering en mogen op n computer gebruikt worden.

De meest recente Sandboxie en alle oudere versies kun je hier downloaden.
Ook vind je daar links naar Nederlandstalige handleidingen.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief