AfterDawn: Nieuws

PC-fabrikanten gaan rebelleren tegen Microsoft

Geschreven door Marco Korthout @ 29 dec. 2013 13:17

PC-fabrikanten gaan rebelleren tegen Microsoft Volgens Tim Bajarin van Creative Strategies gaan meerdere PC-fabrikanten rebelleren tegen Microsoft op de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (7 - 10 januari 2014), na weer een jaar met tegenvallende verkopen van traditionele laptops en desktops.
Veel computermakers zullen daar een systeem presenteren met de naam "PC Plus", systemen die tegelijkertijd op Windows en Android draaien. "Een PC Plus machine draait op Windows 8.1, maar kan ook Android apps uitvoeren" meldt Bajarin. "Dit doen zij door software emulatie. Over de prestaties is mij nog weinig bekend, maar op deze manier proberen zij meer touch-based apps naar het Windows ecosysteem te brengen."

De machines kunnen snel wisselen tussen Windows en Android, waarschijnlijk met een Android emulator die in een eigen venster draait, met volledige toegang tot Android apps en games vanaf je laptop/desktop.Microsoft vervreemde de PC makers en klanten met hun Windows 8 besturingssysteem, die uitstekend werkte met touchscreen apparaten als tablets, maar stukken minder met de traditionele muis en toetsenbord machines. Hiervan profiteerde de Google Chromebooks. De kleine, lichte en goedkope laptops staan nu al maanden bovenaan de verkooplijsten van Amazon en andere retailers en doen het erg goed op de educatieve markt. Wat Microsoft zelfs ertoe gebracht heeft een anti-Google marketing campagne te beginnen.

Nu kun je met de BlueStacks App Player trouwens ook al Adroid-apps op je Windows computer draaien.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief