AfterDawn: Nieuws

Geen extra sponsorsoftware meer met Unchecky

Geschreven door Marco Korthout @ 16 dec. 2013 14:29

Geen extra sponsorsoftware meer met Unchecky Unchecky is een kleine gratis tool die je helpt bij het verhinderen dat sponsorsoftware wordt ge´nstalleerd. Steeds vaker wordt gratis software ondersteund door tijdens de installatie daarvan ook extra software van derden (bijv. Open Candy) te installeren. Meestal is dit optioneel (ad-supported) en kun je dit door de juiste vinkjes weg te halen verhinderen, maar soms kan dit niet (adware).
Omdat de ontwikkelaars van de freeware hiermee toch een zakcentje verdienen, proberen ze je natuurlijk te bewegen de extra's te accepteren. Op zich niks op tegen dat zij wat verdienen, maar regelmatig wordt je haast in de luren gelegd en moet je je door allerlei schermen heen worstelen en van alles accepteren .. althans zo lijkt het.
Vaak lijkt het of het allemaal bij het normale programma hoort, echter is dat niet zo en zijn deze extra's niet nodig voor het goed functioneren.

De doorgewinterde computeraar weet er wel raad mee en heeft daar een hulp bij nodig. Echter velen begrijpen het niet goed, drukken te snel op akkoord (alles is standaard aangevinkt natuurlijk) of zijn de Engelse taal niet goed machtig.
Voor hen is er Unchecky.Unchecky doet z'n werk op de achtergrond en je hebt er geen omkijken naar, de tool gebruikt maar weinig geheugen (op mijn laptop 1MB). Op moment dat je ad-supported applicaties gaat installeren kijkt het met je mee en haalt automatisch de vinkjes weg bij de bekende vragen. Ook waarschuwt het je wanneer je op het punt staat een onnodige aanbieding te installeren (software, toolbar, etc.).Unchecky is geen universele oplossing en ondersteunt wellicht geen installers die op moment van uitgave nog niet op de markt waren. Gelukkig beschikt Unchecky over automatische updates, zodat je altijd de nieuwste versie draait ;)Unchecky downloaden
Unchecky website

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief