AfterDawn: Nieuws

Google Chromecast krijgt uitbreiding

Geschreven door Marco Korthout @ 15 dec. 2013 12:12

Google Chromecast krijgt uitbreiding

Google's populaire $35 HDMI-dongle Chromecast is vorige week uitgebreid met tien nieuwe applicaties.
Tot nu toe was het aantal applicaties met ondersteuning voor de Chromecast beperkt tot Netflix, HBO Go, Pandora, YouTube, Hulu Plus en Google Play Movies, TV and Music. Buiten Netflix en Youtube zijn die overigens alleen voor de VS bedoeld.

Net voor de feestdagen aan staat er op het Google Chrome Blog.

Het aantal applicaties dat gebruik kan maken van de Chromecast wordt dus aanzienlijk uitgebreid. Ook Avia, Vevo, Red Bull.TV, Songza, Plex, PostTV, Viki en Real Player Cloud kunnen nu overweg met de Chomecast. En net als de Chromecast officieel nog niet voor de Nederlanders beschikbaar is, is ook de uitbreiding van apps nog niet bijzonder interessant voor ons.

En dit is nog maar het begin, ergens volgend jaar zal Google de SDK openbaar maken voor alle ontwikkelaars, zodat er snel allerlei toepassingen bij kunnen komen. Ik zou het zelf wel erg handig vinden als we Uitzending gemist via de Chromecast zouden kunnen bekijken.De Chromecast is trouwens al via diverse kanalen te koop in Nederland voor rond de €50

Op de Country availability site van Google wordt aangegeven wat waar te koop is op dit moment.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief