AfterDawn: Nieuws

Netlfix, wel betalen maar niet kijken

Geschreven door Marco Korthout @ 23 nov. 2013 17:50 Gebruikers reacties (3)

Netlfix, wel betalen maar niet kijken

Was er als een van de eerste bij toen Netflix beschikbaar kwam voor Nederlanders, 11 september om 00.01 uur en had er ook meteen een stukje over geschreven. Vanaf de start met plezier veel gebruik van gemaakt, het hele gezin met een eigen profiel, geweldig. Tot een paar dagen geleden.
Dan blijkt dat ze nog niet alles bij Netflix op orde hebben.
Vrouwlief gaat er 's avonds weer goed voor zitten om een van haar favoriete tv-series te bekijken, helaas. Problemen met de betaling. Hum.. meneer zal wel weer rood staan dacht ze en gelukkig hebben we meerdere bankrekeningen. Ze verandert de betalingsmethode naar een andere rekening, krijgt bericht dat de betalingsmethode met succes veranderd is en gaat er nogmaals goed voor zitten.

Nee dus, weer die melding dat het verzoek niet verwerkt kan worden.
Ze geeft de moed op en gaat ouderwets voor de buis zitten.

De volgende dag is de vrouw aan het werk en mag ik genieten van een vrije dag. Hoppa, even een afleveringetje van "Orange is the New Black" kijken voordat ik mij nuttig ga maken. En natuurlijk loop ik tegen hetzelfde probleem aan. Vreemd, in de betalingsmethodes zag ik nu een ander rekeningnummer, die van mijn vrouw.
Ze zal wel rood staan dacht ik en ga de betalingsmethode aanpassen naar onze gezamenlijke rekening. Ach, kleine moeite en voilá, klaar alweer. Krijg van Netflix de melding dat de betalingsmethode met succes gewijzigd is.Koffie en kijken maar .....Oeps, stond ik dan toch in het rood misschien?
Nee dus.
Ben nu toch bezig dacht ik, dan maar via mijn tweede rekening, de derde dus alweer.
Gelukkig "Op uw verzoek ontvangt u onderstaande bevestiging van uw iDEAL betaling.."

Nieuw bakje koffie, de Chrome Cast ingeplugd, Netflix opgestart en
"Wij kunnen je verzoek niet verwerken. Probeer het later opnieuw"

Ik wordt gek, heb nu drie maal €7,99 betaald en mag niet kijken.

Bellen dan maar.

En om een heel lang verhaal kort te maken: ik heb al 4 verschillende helpdeskmedewerkers gesproken, lange tijd, snapten allemaal dat het wel heel vervelend is, maar dat het komt doordat mijn account werd vergrendeld omdat er verschillende pogingen zijn gedaan om te betalen. Ik zeg nog tegen de heren en dames dat het geen pogingen zijn geweest, maar succesvolle betalingen, althans, ze zijn er bij mij afgeschreven. Oja, dat konden ze allemaal zien, verschillende betalingen. Maar ja, het is voor u eigen veiligheid.
Ja ja ...
Goed zeg ik nadat ik voor de zoveelste keer heel lang naar dat verschrikkelijke wachtkamermuziekje heb moeten luisteren terwijl de medewerker met zijn of haar supervisor moest overleggen: haal de vergrendeling eraf, stort mijn geld terug en ik probeer het nog een keertje.
Dat was te gemakkelijk gedacht.
Wacht u 24 uur, waardoor de vergrendeling er automatisch afgaat en probeert u dan nog eens te betalen. Nogmaals, het zijn geen pogingen, de betalingen zijn vanaf mijn kant geslaagd, bij jullie gaat het verkeerd.

Verder zegt de een dat ik niet met Chrome moet werken, daar schijnen problemen mee te zijn en de andere zegt flauwekul, werkt prima op beide browsers.
Beide geprobeerd, inderdaad geen verschil, werken beide niet!De laatste medewerkster die ik gesproken heb was Amber, een hele vriendelijke meid, die gewoon netjes de klachten afhandelt zoals ze dat van Netflix moeten doen. Ik vertel haar dat ik later op de avond of de volgende dag nog een poging ga doen en dat als dat nog steeds niet goed gaat, ze een klant kwijt zijn
en dat ik een verhaaltje over mijn ervaringen ga schrijven op Afterdawn.
Ojee, zei ze, wat is het adres van die site?

Kwam vanmiddag thuis na het werk en dacht eerst maar dat Netflix weer aan de praat krijgen,
ze zullen het nu toch wel voor elkaar hebben en het is bijna 2 x 24 uur geleden.
U raad het al, geld eraf en de vraag of ik opnieuw lid wil worden!

Ben het helemaal zat, ga ook geen pogingen meer doen.
Ben bang dat ik nog wel een paar keer contact op moet nemen om mijn geld terug te krijgen, maar ze zijn een lid van het eerste uur kwijt.

Als u wilt weten hoe de serie afloopt, mag u mij altijd bellen hoor..
zei Amber gekscherend.
Moet ik dat maar doen.
Het is toch een gratis telefoonnummer.

Was getekend,
een ontevreden klant van Netflix.


Vorige Volgende  

3 gebruikers reacties

15.12.2013 16:56

Quote:
Als u wilt weten hoe de serie afloopt, mag u mij altijd bellen hoor..
Hahah, dat is de druppel. Bedankt voor je berichtje, nu weet ik zeker dat ik geen klant wordt bij NetFlix ;)

26.12.2013 23:01

ben al jaren lid van online dienst bittorrent. kosten per maand? NUL, NOEL OiRoOh!!

Geintje, natuuuuuurlijk doe ik dat niet! Nee, ik laat me net zoals jij, gewillig naaien door Amber (die van mij heet Carolien met i-e) en betaal 8 euro per maand voor dat privilege, waarbij zij me in een sexy stemmetje vertelt dat ze er helaas niets aan kunnen doen allemaal, maar dat ze wel erg blij zijn met mijn inmiddels 32 euro. Ja, ik was nog iets goedgeloviger dan jij.
Die van mij bood me ten minste niet aan om de serie te spoileren, dat valt dan wel weer mee.

Sorry, gefrustreerd omdat ik dus precies hetzelfde probleem heb.

Dit bericht is bewerkt nadat het is gepost. Laatste bewerking was om 6 dec. 2013 @ 23:07

325.1.2014 20:46

ik ben elke week blij met AfterDawn

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief