AfterDawn: Nieuws

De top 10 van nog niet geblokkeerde torrent-sites

Geschreven door Marco Korthout @ 18 nov. 2013 13:12

De top 10 van nog niet geblokkeerde torrent-sites

De drijvende kracht achter oorlog van de anti-piraterijorganisaties tegen de file-sharing sites zijn de grote Amerikaanse studio's en het meest frappante is dat in Europa de ene naar de andere torrent-site geblokkeerd wordt, maar dat deze in de VS zelf eigenlijk ongemoeid blijven. Ze hebben, zo lijkt het, hun pijlen gericht op de Europese landen, waar door de ISP's al meer dan 30 sites geblokkeerd worden.
Het Verenigd Koninkrijk is een van die landen waar fanatiek sites geblokkeerd worden. De grootste file-sharing sites zijn daar al niet meer op een normale manier te benaderen en de MPA zal langzaam maar zeker ook de andere soortgelijke websites aan de blokkadelijst laten toevoegen en de BPI zal dat doen voor MP3 download-portalen.

Naast de torrents-sites worden trouwens ook al een tijdje de usenet-indexsites aangepakt. Nieuwe usenet-indexsites verstoppen zich nu al in het Deep Web, het TOR-netwerk. "Als ze je niet kunnen vinden, kunnen ze je ook niet aanpakken."TorrentFreak is op onderzoek uitgegaan om te uit te zoeken welke torrent-sites er in het Verenigd Koninkrijk nog op de normale manier te bezoeken zijn.
En dat zijn er toch nog best wel veel.
Hieronder de top 10 uit de lijst van de top 30 torrent-sites wereldwijd, die nog niet worden geblokkeerd.

1. YIFY-Torrents
2. RARBG
3. LimeTorrents
4. Torrents.net
5. Torlock
6. TorrentFunk
7. YourBitTorrent
8. SeedPeer
9. Vertor
10. FulldLs

Voor de andere sites kan men natuurlijk gebruikmaken van bijvoorbeeld de Piratebrowser

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief