AfterDawn: Nieuws

Aviate is een intelligent startscherm voor je Android-telefoon

Geschreven door Marco Korthout @ 16 okt. 2013 12:45

Aviate is een intelligent startscherm voor je Android-telefoon UPDATE! De app is nog niet helemaal waterdicht, er moeten nog wat gaatjes gedicht worden. Arvid Gerstmann ontdekte een veiligheid/privacy lek. Wanneer je naar de volgende url gaat, de laatste reeks letters/cijfers in de url is het device ID, kan de hele wereld lezen waar je je bevindt en welke apps je geīnstalleerd hebt. Mits je het juiste device ID hebt natuurlijk (vind je in je logcat). Ga er vanuit dat het gat snel gedicht zal worden.
Aviate is een nieuwe intelligente homescreen (startscherm) voor je Android-telefoon die je apps automatisch organiseert en zich aanpast aan je leefstijl. Het klinkt goed, maar eerst zien en dan pas geloven. En inderdaad, het werkt, nog niet helemaal perfect natuurlijk, maar het is echt een fijn startscherm/launcher.

Aviate verkeert nog in de betafase en is gratis,
echter kun je de app momenteel alleen op uitnodiging activeren.Ik heb nog een paar invites over, wanneer je er belang bij hebt kun je op dit artikel reageren, dan stuur ik je er eentje. Iedere nieuwe gebruiker krijgt op zijn beurt ook weer 5 invites.En Aviate is echt anders dan de andere launchers die ik in de loop der tijd gebruikt hebt.
Het categoriseert automatisch al de geīnstalleerde apps en reorganiseert automatisch je homescreen gedurende de dag en geeft je zo de apps en de informatie die je nodig kunt hebben op de momenten dat je die nodig hebt.
Je startscherm wordt echt drastisch aangepast en hoewel je alle collecties (groepen met apps) en andere zaken naar wens kunt aanpassen, gaat het meeste volledig automatisch.

Ben je op zoek naar een launcher die je tot in de puntjes kunt aanpassen,
dan is dit niet de launcher die je zoekt.

Het past je telefoonscherm automatisch aan aan je dagelijkse bezigheden.
Zo wordt aan het begin van de dag het weer en je afspraken weergegeven, onderweg het verkeer en kaarten, ga je uit eten krijg je foto's, recensies en tips te zien van je favoriete restaurants, enz.
Op mijn thuisscherm wordt 's avonds de Netflix-app weergegeven en dus is de app echt wel intelligent ;)

★ Eenvoudig navigeren -- het transformeert je telefoon in drie gemakkelijk overzichtelijke schermen (thuis, werk, onderweg) met daarop de o.a. de snelkoppelingen van de apps die je op die momenten nodig zou kunnen hebben.
★ Overzichtelijk -- alle apps en functies van je telefoon veel sneller vinden.
★ Persoonlijk -- het past je homescreen automatisch aan je lifestyle en interesses aan.
★ Collecties -- auto-categoriseert je apps in collecties.Je kunt er zelf widgets en foto's aan toevoegen
en d.m.v. drag&drop de apps van de ene plek naar de andere verplaatsen.

Nu alleen nog Engelstalig.

Een blijvertje,
voor mij ieder geval!Website
Google Play

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief