AfterDawn: Nieuws

Google lanceert Web Designer, een gratis tool voor ontwerpen van interactieve HTML5 sites en advertenties

Geschreven door Marco Korthout @ 1 okt. 2013 23:18

Google lanceert Web Designer, een gratis tool voor ontwerpen van interactieve HTML5 sites en advertenties Sinds gisteren is de Google Web Designer beschikbaar, gratis. De Web Designer is een applicatie om visueel interactieve HTML5 sites en advertenties te maken.
In de aankondiging geeft Google aan dat de Web Designer is ontworpen voor adverteerders om gemakkelijk interactieve HTML5 advertenties te maken voor de desktop en voor mobiele apparaten. Google zegt dat er tot op heden geen tools beschikbaar waren om redelijk eenvoudig content te ontwerpen die geschikt is voor al die verschillende schermen en Web Designer vult dat gat.

Geen twijfel over mogelijk dat mobiele telefoon en tablets de belangrijkste apparaten zijn of worden, zodat content ontworpen moet worden die naadloos werkt op al die verschillende schermen. Er bestaan al meer eindgebruikers in een HTML5-compatibel omgeving dan in een Flash-compatibel omgeving.

Verwacht wordt dat HTML5-advertenties het binnen 2 jaar helemaal over zullen nemen van Flash. En met deze tool geeft Google daar natuurlijk ook een goeie zet toe.Het hele programma is gericht op advertenties (DoubleClick rich media ads en AdMob mobile ads), maar je kunt er ook heel goed mooie interactie webpagina's en animaties voor andere doeleinden mee maken. Bepaalde tools zijn nog specifiek gericht op de ads, maar Google liet al weten deze tools uit te breiden voor andere doeleinden.

Een visuele tool, maar de Web Designer biedt de mogelijkheid alle code direct via de ingebouwde editor te bewerken en om snel een voorbeeld te bekijken in iedere geïnstalleerde webbrowser.

Nederlandstalig en hier te downloaden.

HTML5 is een universele taal voor het maken van mooie aantrekkelijke content voor desktops, smartphones en tablets, één keer ontwerpen en overal afspelen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief