AfterDawn: Nieuws

Hackersgroep kraakt Apple's Touch ID

Geschreven door Marco Korthout @ 23 sep. 2013 8:08

Hackersgroep kraakt Apple's Touch ID

De Chaos Computer Club beweert dat hun "biometrics hacking team", Apple's Touch ID heeft gekraakt, een paar dagen na de release van de iPhone 5s.
Apple was vol lof over de veiligheid van haar vingerafdrukscanner, die gebruikt kan worden om een iPhone 5s te ontgrendelen en om iTunes-aankopen te doen. Een comfortabele en veilige manier voor toegang tot je iPhone. Moeilijker te omzeilen dan andere vingerafdrukscanners, die behoorlijk zwak bleken te zijn.

De vingerafdrukbeveiliging schijnt toch nog redelijk eenvoudig te omzeilen te zijn. De Chaos Computer Club, vast wel eens van gehoord, beweert namelijk dat het hun gelukt is, een paar dagen na de release van de iPhone 5s, Apple's Touch ID voor de gek te houden "met gewone dagelijkse middelen."

"Een vingerafdruk van de gebruiker, gefotografeerd van een glasplaat was voldoende om een nep vingerafdruk aan te maken om een iPhone 5s te ontgrendelen met TouchID," beweert de CCC.

"Hiermee is wederom aangetoond dat de vingerafdruk biometrie ongeschikt is als toegangscontrole en dat deze methode vermeden zou moeten worden."Een hacker met de bijnaam Starbug verklaart dat de groep alleen de resolutie van de nep vingerafdruk hoefde te verhogen. "Wij zeggen het al jaren, vingerafdrukken moeten niet gebruikt worden om iets te beveiligen. Je laat ze overal achter, en het is veel te gemakkelijk om deze na te maken."

De groep heeft hierover een video gepost.Meer informatie: Chaos Computer Club.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief