AfterDawn: Nieuws

Eerste bug in iOS 7 een feit

Geschreven door Marco Korthout @ 20 sep. 2013 5:54

Eerste bug in iOS 7 een feit

Apple heeft het iOS 7 besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod touch nog maar net vrijgegeven, en de eerste bug is alweer gevonden.
De bug is gevonden door Jose Rodriguez, die al eerder bugs heeft gevonden die omzeilen van het vergrendelscherm in iOS 6 en iOS 7 beta mogelijk maakte. Deze keer gaat het om een fout in iOS 7 waardoor je het vergrendelscherm kunt omzeilen en toegang kunt krijgen tot foto's en deze kunt delen via twitter, flickr, e-mail, etc.

Volgens Forbes is Apple al op de hoogte van het probleem en belooft zo spoedig mogelijk met een fix te komen.

De fout wordt getoond in de onderstaande video. Het werkt als volgt: veeg het vergrendelscherm omhoog om toegang te krijgen tot de "control center" van het apparaat en open daarna de alarmklok. Door de slaapknop ingedrukt te houden, krijg je de optie om het uit te schakelen. Echter wanneer je nu op annuleren drukt en daarna dubbelklikt op de Home-knop kun je naar het multitaskingscherm.Vanuit daar krijg je toegang tot de camera en de opgeslagen foto's, die je dan weer kunt delen. Doordat je de foto's kunt delen heb je ook toegang tot de sociale netwerken.

Vereist wel een goede timing om het foefje succesvol uit te voeren.Heb je iOS 7 net geïnstalleerd en wordt je een beetje huiverig, kun je de bug uitschakelen door in de Instellingen -> Control Center de weergave uit te schakelen voor je vergrendelscherm.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief