AfterDawn: Nieuws

CyanogenMod nu een echt bedrijf

Geschreven door Marco Korthout @ 19 sep. 2013 10:32

CyanogenMod nu een echt bedrijf CyanogenMod, de populaire Android ontwikkelaar van custom ROMs, niet-officiële Androidversies, is een echt bedrijf geworden. Het bedrijf heeft nu al 7 miljoen dollar binnengehaald om een nieuw Android besturingssysteem te ontwikkelen.
Met deze 7 miljoen dollar, die verschillende investeerders in het bedrijf steken, zal door het team ontwikkelaars de CyanogenMod omgebouwd worden tot een volwaardig besturingssysteem dat later ook nog samen met een hardware-partner uitgebracht zal worden.
Oprichter Steve Kondik wil van Cyanogen een van de populairste smartphone besturingssystemen in de wereld maken.

Om mee te starten wordt er gewerkt aan een gemakkelijke installatie-app, waarmee je de nieuwe Cyanogen met een paar drukken op de knop kunt installeren. Met het installatieprogramma is geen technische kennis meer vereist om deze custom ROM te installeren.
De CM installer zou in de aankomende maand in de Google Play beschikbaar moeten zijn.

CyanogenMod is een populaire alternatieve versie van Android, met meer dan 8 miljoen gebruikers, met verbeterde en verschillende extra features. In het bijzonder zo populair omdat de zogenaamde bloatware van de diverse merken verwijderd is, al die applicaties die de fabrikanten en providers met hun toestellen meeleveren, maar die door bijna niemand gebruikt worden.
Verder geeft CM ook regelmatig updates uit, zodat gebruikers niet op hun provider of telefoonmaker hoeven te wachten.De naam wordt wellicht nog aangepast omdat veel mensen de huidige, Cyanogen, moeilijk kunnen uitspreken.

Ook interessant is hoe Google zal reageren en of Cyanogen straks bijvoorbeeld gebruik mag maken van Google-diensten als de Play Store, Gmail en Google Maps.

Lees het volledige verhaal hier.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief