AfterDawn: Nieuws

Google Glass in de winkels voor $299?

Geschreven door Marco Korthout @ 11 aug. 2013 14:04

Google Glass in de winkels voor $299? Hing een tijdje terug nog een prijskaartje van $1500 aan Google Glass en was die alleen bedoeld voor de tech elite en early adopters, nu is de verwachte retailprijs nog maar $299, althans volgens bepaalde bronnen.
Volgens die vermelde bron zijn de kosten om het apparaat te maken gering. Het meest kostbare component is het beeldschermpje, en die kost maar rond de $35. Het scherm wordt gemaakt door Himax Tech, waar Google juist een meerderheidsaandeel in heeft verworven.

En gezien het feit dat Google de 32GB Nexus 7 FHD kan verkopen voor $299, speculeren de bronnen op een soortgelijk prijskaartje.

De consumentenversie van Google Glass zou eind van dit jaar wel eens in de schappen kunnen liggen. En waarschijnlijk zullen wij in Nederland er nog langer op moeten wachten, daar Google de gadgets altijd eerst alleen in de VS in de verkoop gooit en dan pas de andere landen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief