AfterDawn: Nieuws

Samsung heeft grootse plannen met haar besturingssysteem Tizen

Geschreven door Marco Korthout @ 8 aug. 2013 4:08

Samsung heeft grootse plannen met haar besturingssysteem Tizen Samsung heeft hoge verwachtingen van haar Tizen besturingssysteem, ondanks het feit dat dit OS een aantal malen vertraging heeft opgelopen en het nog steeds niet beschikbaar is op een commercieel apparaat.
Co-CEO J.K. Shin zegt
Tizen is meer dan alleen maar een speels project en een eenvoudig alternatief voor Android. Hij kan zich voorstellen dat het een plaats krijgt in voertuigen en andere toepassingen.


Samsung Electronics heeft dus grootste plannen met Tizen, een open besturingssysteem waarin het bedrijf een leidende rol heeft genomen voor wat de ontwikkeling betreft. Het moet Samsung minder afhankelijk maken van Android en Google.

Er is veel convergentie mogelijk, niet alleen tussen IT-gadgets zoals smartphones, tablets , pc's en camera's, maar ook tussen verschillende zakenmarkten als de autosector, bio-industrie en banken, de convergentie (het dichter na elkaar toekomen) is iets waarin Samsung het verschil kan maken, omdat we veel onderdelen en afgewerkte producten maken.
Aldus ShinIntel en Samsung werken samen bij de ontwikkeling van de Tizen standaarden.
En sinds het World Congress van afgelopen februari groeit de steun onder ontwikkelaars nog steeds.

Meer over Tizen


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief