AfterDawn: Nieuws

Veilig online betalen met Bitdefender Safepay

Geschreven door Marco Korthout @ 27 jul. 2013 15:39

Veilig online betalen met Bitdefender Safepay

Bitdefender heeft een stabiele versie van Safepay beschikbaar gesteld, een standalone applicatie ontworpen om online transacties te beveiligen tegen cybercriminelen, phishing, trojans, identiteitsdiefstal, etc.
Bitdefender Safepay maakt een tweede, beveiligde geïsoleerde omgeving aan (sandbox), waarin een basis versie van de Chromium browser draait zonder extensies en add-ons. Niemand krijgt op deze manier toegang tot je privégegevens tijdens online transacties. Bij het opstarten scant Bitdefender Safepay je computer om te zoeken naar eventuele malware. Als er niets wordt gevonden, kun je gemakkelijk wisselen tussen je gewone bureaublad en de beveiligde omgeving door op de Safepay-knop te klikken die je rechts- en linksboven in je scherm vindt.

De browser zelf is behoorlijk basic, echter is het idee erachter om deze uitsluitend te gebruiken wanneer je online gaat betalen. Voor het normale surfen moet je gewoon je eigen favoriete browser gebruiken.
De browser beschikt wel over een paar instellingen en de mogelijkheid om favorieten te bewaren. En niet te vergeten een virtueel toetsenbord om keyloggers te slim af te zijn.De applicatie is gratis, maar kun je tegen betaling onveilige wifi-verbindingen extra laten beveiligen (vakantie).

Tijdens de installatie ben je verplicht om een (gratis) account aan te maken. Dat gaat trouwens het gemakkelijkst via je Google, Facebook of Microsoft account.Wanneer je Safepay gebruikt worden je transacties volledig afgeschermd van de buitenwereld, de gebruikte techniek gaat het maken screenshots en opnemen van toetsaanslagen tegen, het detecteert en blokkeert packet sniffing. Het beschermt je online bankieren, je creditcardgegevens en andere transacties tegen alle online bedreigingen.

Bitdefender Safepay kun je hier downloaden.

Normaliter maak ik mijn eigen screenshots en tja, dat was dus niet mogelijk ;)

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief