AfterDawn: Nieuws

35% van upload-dataverkeer op conto BitTorrent.

Geschreven door Marco Korthout @ 20 mei 2013 11:23

35% van upload-dataverkeer op conto BitTorrent.

Het Canadese netwerkbedrijf Sandvine heeft data naar buiten gebracht waaruit blijkt dat BitTorrent verantwoordelijk is voor een derde van het upload-dataverkeer in Noord Amerika tijdens piekuren. Verder blijkt het SSL-verkeer meer dan verdubbeld is afgelopen jaar, wat toegeschreven kan worden aan het toenemende VPN-gebruik.
Een groot deel van de BitTorrent gebruikers maken tegenwoordig gebruik van een VPN-service om zo hun echte IP-adres verborgen te houden. Het aantal VPN gebruikers zal alleen nog maar stijgen. Ook in Nederland, waar er momenteel een wet in voorbereiding is waarmee de overheid als het ware de bevoegdheid zou krijgen om jou computer te hacken.

Nu zal dat in mijn beleving niet zo'n vaart lopen, kan mij echt niet voorstellen dat zo'n wet er echt doorheen zou komen. Maar je wee het niet, ook zo'n belachelijke cookiewet heeft het destijds gehaald.
Stel dat dat wel zou gebeuren, is het aan ons om ons nog beter te beveiligen en nog verder de anonimiteit in te duiken. Niet omdat iedereen nu zo verschrikkelijk illegaal bezig zijn, maar alleen om het idee al.Een VPN, Virtual Private Network maakt gebruik van een reeds bestaand netwerk, doorgaans het internet, om informatiedeling tussen geografisch gescheiden netwerken mogelijk te maken alsof er een dedicated network was, een virtueel privénetwerk. De verzonden data kunnen het best beveiligd worden zodat de integriteit, autorisatie en authenticiteit van de data over dit onderliggende netwerk gewaarborgd blijven. Het maakt gebruik van tunneling en versleuteling.

Naast de betaalde VPN-diensten zijn er ook diverse gratis diensten/software beschikbaar.
Bij de gratis VPN-clients moet je wel rekening houden met reclame en bepaalde beperkingen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief