AfterDawn: Nieuws

Gaat The Pirate Bay Antigua helpen bij oprichten warezsite?

Geschreven door Marco Korthout @ 5 mei 2013 22:50

Gaat The Pirate Bay Antigua helpen bij oprichten warezsite?

Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat de regering van Antigua de mogelijkheden bekeek om een website te starten om speelfilms, muziek en software te verkopen zonder ook maar iets af te dragen aan auteursrechten.
De VS heeft nog steeds een handelsblokkade ingesteld met het eiland i.v.m. het aanbieden van gokdiensten via het internet, zelfs nadat de WTO (World Trade Organization) al meerdere malen in het voordeel van Antigua had beslist. Antigua wil nu d.m.v. de nieuwe 'warez' site de misgelopen inkomsten genereren.

Gokken was big business voor Antigua, totdat een paar jaar geleden de VS de nog niet eerder voorgekomen stap nam om alle Amerikaanse toegang tot de goksites af te sluiten.
Wat eens een miljarden-dollar industrie was in ons land, die werk verschafte aan 5 procent van onze bevolking, is nu geslonken naar virtueel niets.
zei Antigua's hoofdcommissaris in London, Carl Roberts.De WTO had eerder al geoordeeld dat de blokkade van VS onrechtmatig is en een aantasting is van de vrije handel. De groep besliste dat Antigua jaarlijks tot 21 miljoen dollar aan auteursrechten mag achterhouden. De regering overweegt nu van deze optie gebruik te maken door Amerikaanse media wereldwijd (tot $21 miljoen) te verkopen zonder hiervoor auteursrechten af te dragen.

En een van de partners in deze onderneming zou wel eens The Pirate Bay kunnen worden.

De regering van Antigua is nu een aanbesteding aan het voorbereiden voor het opzetten van het platform, die dit jaar nog operationeel moet worden. TorrentFreak kwam met een suggestie om The Pirate Bay het platform reclame ondersteund te maken, waardoor die inkomsten buiten de $21 miljoen grens zouden vallen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief