AfterDawn: Nieuws

Geen echte Facebook phone maar Facebook Home

Geschreven door Marco Korthout @ 4 apr. 2013 20:20

Geen echte Facebook phone maar Facebook Home Het Facebook-event is zojuist afgelopen. Geen echte Facebooktelefoon zoals eigenlijk verwacht werd, maar een beginscherm voor Android waarin de mensen en je sociale leven centraal staan, in plaats van je apps. Wel een aankondiging van de eerste speciaal voor Facebook Home aangepaste smartphone, de HTC First.
De grootste aanpassing is het nieuwe beginscherm voor Androidtelefoons. In plaats van de gebruikelijke apps worden berichten en nieuwsartikelen van vrienden op je beginscherm weergegeven. Die berichten kun je heel gemakkelijk vanuit je beginscherm lezen, verwijderen, beantwoorden, etc.

Facebook Home zet je de mensen uit je sociale netwerken centraal in plaats van je apps. Maar natuurlijk heeft het ook een handige app-starter aan boord.

Ben persoonlijk geen echte fan van Facebook, ben meer een G+ man, maar eerlijk is eerlijk, het ziet er echt heel mooi uit en kan eigenlijk niet wachten tot 12 april.

Ook de nieuwe berichtenservice met de naam Chathead ziet er niet verkeerd uit. Via een klein catheadje (cirkeltje met profielfoto) heb je snel en altijd toegang tot de berichtenservice. Bovenop de applicatie waarmee je op dat specifiek mee werkt, zoals tijdens het spelen van een spel.Vanaf 12 april is Facebook Home te downloaden van de Google Play Store voor diverse Android phones.

Met een speciaal programma kunnen telefoonmakers speciale voor Facebook Home geoptimaliseerde phones maken. De eerste geoptimaliseerde telefoon is de HTC First, die vanaf 12 april in de VS voor maar $99,99 te koop zal zijn.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief