AfterDawn: Nieuws

Spotweb (SW4ALL) - volledig automatische installatie

Geschreven door Marco Korthout @ 10 mrt. 2013 17:36 Gebruikers reacties (2)

Spotweb (SW4ALL) - volledig automatische installatie

Spotweb is een webbased versie van Spotnet die je op een eigen webserver kunt installeren. Waarom op een eigen webserver? Heeft toch wel voordelen, zoals installatie op Synology NAS, je kunt het prima laten samenwerken met Sick Beard, CouchPotato, nzb-bestanden laten afhandelen door SABnzbd, veel configuratiemogelijkheden, je kunt je eigen webbased Spotweb starten op het internet of een alleen voor je familie, etc., etc.
Nu is het installeren en configureren van Spotweb niet voor iedereen weggelegd. Je hebt de volgende zaken nodig, die je ook nog eens op een juiste manier moet configureren:
 • Apache webserver
 • PHP v5.3
 • Modules: ctype, curl, DOM, gd, gettext, mbstring, xml, zip, zlib
 • Module: openssl, gmp of bcmath
 • MySQL, PostgreSQL of SQLite

  Heb je geen idee wat dat allemaal is, kun je er beter niet aan beginnen.
  Alhoewel, er was een handige tweaker die SW4ALL heeft samengesteld, n installatiebestand die alles automatisch voor je installeert, vanaf de Apache webserver t/m Spotweb zelf.  Elk systeem is weer anders en wat bij de n in n keer goed gaat, gaat bij een ander weer met horten en stoten. Op mijn Windows 8 systeem uitgetest en na een herstart werkt alles zoals het bedoeld is.

  Tijdens de installatie word je o.a. gevraagd of je Spotweb wilt installeren voor jezelf, voor je eigen netwerk of voor het internet. De installatie en configuratie wordt aan de hand van je keuze geconfigureert. Ik heb alleen de 'voor jezelf' versie getest.

  Is de installatie met succes voltooid, krijg je het volgende venster te zien.  Als alles goed gegaan is zie je in het systeemvak het Apache-icoontje met daarin de SW4ALLHTTPD service actief. Wellicht moet je Windows herstarten, zoals bij dat mij het geval was.  Open nu je browser en typ in 'localhost' in de adresbalk, je zit in Spotweb. Nu nog een paar zaken instellen als de Nederlandse taal, de newsserver die je wilt gebruiken, de eerste headers binnenhalen, etc.
  In het hoofdvenster van Spotweb vind je rechtsbovenin de Configuratieknop om de diverse instellingen aan te passen.

  Heb je de headers binnen gehaald, kun je aan de slag, op je eigen Spotweb ;)

  Wel zul je regelmatig via de [Ophalen] knop, links onderin bij onderhoud, nieuwe headers binnenhalen. Of je kunt dit automatiseren via een cron-job (*/30 * * * * root cd /path/to/spotweb && /usr/bin/php retrieve.php > /dev/null)  SW4ALL downloaden.
  Meer info over Spotweb vind je hier en hier (over bijv. het installeren van Spotweb op een Synology NAS).
 • Vorige Volgende  

  2 gebruikers reacties

  119.3.2013 13:45

  Een Activatie link

  214.4.2013 22:07

  Of je gebruikt gewoon een van de vele al online beschikbare Spotwebs ipv het lokaal thuis draaien? Zoals bijvoorbeeld www.nzber.net

  Dit bericht is bewerkt nadat het is gepost. Laatste bewerking was om 14 apr. 2013 @ 22:11

  Op dit artikel kun je niet reageren.

  Nieuwsarchief