AfterDawn: Nieuws

Hollywood Studio's downloaden ook regelmatig een filmpje via BitTorrent

Geschreven door Marco Korthout @ 26 dec. 2012 19:38

Hollywood Studio's downloaden ook regelmatig een filmpje via BitTorrent Op TorrentFreak zeggen ze het heel passend: Hoewel kerst een tijd is van delen, vinden sommigen dat dat niet geldt voor bepaalde bestanden ;)
De Motion Picture Association of America (MPAA) voert al meer dan 10 jaar oorlog tegen de "dieven" die hun films verspreiden en delen via het internet. Online piraterij kost de filmindustrie miljarden dollars, zeggen ze.

De Hollywood groep is daarom ook een van de belangrijkste promotors van het "six strikes" auteursrechtenwaarschuwingsplan dat het komende jaar van start gaat. Het belangrijkste doel van dit plan is om de mensen als het ware op te voeden op gebied van piraterij en hen de eventuele consequenties duidelijk te maken.

Nieuwe data blootgelegd door TorrentFreak toont echter aan dat de MPAA misschien eerst maar eens in eigen huis moet beginnen. Veel auteursrechtelijk materiaal wordt namelijk gedeeld door werknemers van de belangrijke Hollywood studio's. Met de hulp van BitTorrent monitoringbedrijf Scaneye heeft TorrentFreak aan de hand van de IP-adressen ontdekt dat in Hollywood veel gebruik wordt gemaakt van BitTorrent om o.a. films te downloaden.Werknemers van Paramount Pictures, Warner Bros, Disney, Sony Pictures en 20th Century Fox werken op grote schaal mee aan de piraterij van films en games vanaf de werkvloer.
Probeer dus eerst maar eens in eigen huis piraterij tegen te gaan, voordat je wijde wereld gaat bestoken met waarschuwingen en dreigementen.


(afbeelding TorrentFreak)

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief