AfterDawn: Nieuws

Hiren's BootCD voor al je PC-problemen

Geschreven door Marco Korthout @ 11 nov. 2012 20:20 Gebruikers reacties (2)

Hiren's BootCD voor al je PC-problemen Het is bijna iedereen wel eens overkomen en behoor je tot de gelukkigen waarbij het nog nooit gebeurd is dat je computer niet meer wil opstarten, wees (on)gerust, het gaat zeker gebeuren. De oorzaak kan van alles zijn, kapotte hardware, virus, corrupte MBR of gewoon een corrupt bestandje. Maar komt daar maar eens achter.
Velen zullen de hulp inroepen van een bekende, de buurman die in de ICT zit of een neefje de computernerd. De kans is groot dat hij Hiren's BootCD gaat gebruiken. Wanneer ik iemand ga helpen met computerperikelen gebruik ik het ook vaak. Een onmisbaar hulpmiddel.

Hiren's BootCD is een bootable CD met een grote collectie freeware, open-source en een paar shareware applicaties. Voor iedere test of probleem staat er wel een programma op. De CD is bootable (opstartbaar) zodat je die uitstekend kunt gebruiken wanneer je besturingssysteem weigert op te starten.

Wanneer je de computer eenmaal opgestart is via de CD, of gewoon door de CD in een draaiende Windows te starten, krijg je via een menu de beschikking over al die hulpmiddelen. Start je op via de bootable optie kun je ook een Mini XP modus te starten, van waaruit je alle tools kunt opstarten.Waren er in het verleden nogal wat vraagtekens bij de legaliteit van de CD omdat er een heleboel commerciële software op stond. De nieuwere versies bestaan bijna uitsluitend over open-source en freeware tools, op een paar shareware titels na.

Back-uptools, registertools, testtools, partitietools, datahersteltools, wachtwoordtools, beveiligingstools, versleutelingstools, MBR-tools, tweaktools, opstarttools, bestandsmanagers, etc., etc. Voor iedere taak of probleem een applicatie. Onmisbaar voor de ICT-er, maar ook voor de gewone gebruiker.
Kijk op de website van de maker welke applicaties en tools er allemaal opstaan.

Dus direct maar een eigen Hiren's BootCD branden voor het geval het noodlot toeslaat.

 • Download het zipbestand met daarin het ISO-bestand vanaf Afterdawn.
 • Zipbestand uitpakken.
 • En de ISO branden op een CD, met bijv. de gratis ImgBurn.  Vanuit het menu krijg je ook de mogelijkheid om een USB-stick versie aan te maken.


  Opstarten kun je op 2 manieren: door met de CD (of USB-stick) op te starten of in Windows de CD op te starten.
  Opstarten via de CD geeft dit scherm met de diverse opties

  De CD opstarten vanuit Windows bied je het volgende menu met verschillende submenu's  Officiële website
  Fan website met veel info
 • Vorige Volgende  

  2 gebruikers reacties

  110.12.2012 10:34
  engeltje
  Unverified new user

  Jammer dat deze allen geldt voor Windowes XP !!

  Hebben jullie er ook een voor bv. Windows Vista, Win7 en 8

  210.12.2012 12:08

  Werkt prima met andere Windows-versies.
  Machine opstarten via de bootable CD.

  Op dit artikel kun je niet reageren.

  Nieuwsarchief