AfterDawn: Nieuws

Microsoft koopt Netflix?

Geschreven door Marco Korthout @ 27 okt. 2012 19:35

Microsoft koopt Netflix?

Sinds vrijdag doen er geruchten de ronde dat Microsoft het bedrijf Netflix zou willen overnemen.
Het gerucht is gebaseerd op de recente beslissing van Reed Hastings, de CEO van Netflix uit het directeursbestuur van Microsoft te stappen. De achterliggende reden zou kunnen zijn dat Microsoft een serieus bod overweegt op Netflix en dat Reed Hastings dan natuurlijk geen deel uit zou kunnen maken van de onderhandelde directie.

Het zijn allemaal speculaties, Hastings zou natuurlijk ook gewoon om persoonlijke redenen zijn opgestapt, of omdat hij vond dat Microsoft op het gebied van online content te concurrerend ging vinden om aan te kunnen blijven.

Microsoft heeft onlangs aangegeven meer populaire webdiensten te willen overnemen, zoals ze dit een jaar geleden met Skype deden en nog langer geleden met een mislukt bod op Yahoo. Veroorloven kan zich dat Microsoft zeker, met een potje van ongeveer $69 miljard.In Nederland is Netflix vrij onbekend. Het is een Amerikaanse provider van on-demand internet streaming media in de VS, Canada, Latijns Amerika, de Cariben, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en sinds kort ook Scandinavië. Het is nu met meer dan 27 miljoen streaming-abonnees de grootste internet abonnementservice voor het bekijken van en speelfilm en tv-series. Voor een laag maandelijks bedrag kunnen Netflix-leden speelfilms en tv-series via het internet op PC's, Mac's en TV's bekijken.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief