AfterDawn: Nieuws

Lancering nieuwe Megaupload op 19 januari 2013

Geschreven door Marco Korthout @ 27 okt. 2012 0:19

Lancering nieuwe Megaupload op 19 januari 2013 Exact een jaar nadat Megaupload uit de lucht werd gehaald, op 19 januari, lanceert oprichter Kim Dotcom de nieuwe bestandsopslagdienst Mega. Dotcom had al eerder te kennen gegeven dat het coderen van de nieuwe Megaupload bijna voltooid was en dat de servers al waren besteld. En dat de investeerders in de rij stonden om hun bijdrage te leveren aan het "massive global network".Volgens Dotcom wordt Mega veel groter dan z'n voorganger dat meer biedt dan alleen bestandsuitwisseling. Ontwikkelaars van bestandsmanagers kunnen nu zelfs al informatie kunnen opvragen over de komende API's, maar ook ontwikkelaars die zich bezighouden met e-mail en fax tools, VOIP en video apps.Het nieuwe Mega wordt in ieder geval veiliger door een nieuw encryptiesysteem waarmee de bestanden die ze uitwisselen worden versleuteld met met het AES-algoritme. Iedere gebruiker krijgt een unieke sleutel toebedeeld. Omdat de sleutels niet worden opgeslagen op de servers van Mega, zijn de bestanden veilig bij een mogelijke inval van de politie of bij een hack.

Welke domeinnaam Dotcom gaat gebruiken blijft nog een geheim, in ieder geval geen Megaupload.com, want die is niet meer beschikbaar. Hij zou al een paar opties hebben geregistreerd voor de nieuwe dienst en zijn andere aankomende project Megabox.

Bron TorrentFreak

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief