AfterDawn: Nieuws

Dotcom kondigt nieuwe Megaupload aan: Mega

Geschreven door Marco Korthout @ 21 okt. 2012 14:01

Dotcom kondigt nieuwe Megaupload aan: Mega Megaupload oprichter Kim Dotcom had al eerder te kennen gegeven niet bij de pakken neer te gaan zitten en te werken aan een muziekuitwisselingsdienst (Megabox) en een opvolger van Megaupload. Over de muziekuitwisselingsdienst geen nieuws, maar wel over de nieuwe bestandsopslagdienst Mega, de opvolger van het Megaupload.
Kim Dotcom is nog steeds in afwachting van een mogelijke uitlevering naar de Verenigde Staten, maar dat weerhoudt hem niet om nieuwe soortgelijke diensten op te zetten.

Mega lijkt bijzonder veel op z'n voorganger, die door de Amerikaanse overheid uit de lucht is gehaald, maar beschikt echter over een belangrijk verschil: een nieuw encryptiesysteem waarmee gebruikers de bestanden die ze uitwisselen kunnen versleutelen met een sleutel die alleen bekend is bij gebruikers en applicatieontwikkelaars. Omdat de sleutels niet worden opgeslagen op de servers van Mega, zijn de bestanden veilig bij een mogelijke inval van de politie of bij een hack.

Wat Mega en Megaupload gemeenschappelijk hebben is dat het beide een één-klik, abonnement-gebaseerde cloud platform bieden waarmee gebruikers grote bestanden kunnen uploaden, opslaan en delen.Dotcom via Wired:
Wanneer de servers worden gestolen, of in beslag worden genomen door een overheid of een hacker verkrijgt toegang, dan nog is er niets aan de hand. Alles dat geupload is naar de site, blijft zonder de sleutel privé.


Op de vraag of de service legaal dan wel illegaal, antwoordt Dotcom dat hij gelooft dat het niet tot vervolging zal komen, zolang de encryptie plaatsvindt binnen de kaders van de wetgeving en dat een ieder het recht heeft om privégegevens en communicatie te beschermen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief