AfterDawn: Nieuws

Android 4.2 met Customization Center, Project Roadrunner en meer

Geschreven door Marco Korthout @ 7 okt. 2012 0:16

Android 4.2 met Customization Center, Project Roadrunner en meer Wanneer Android 4.2 beschikbaar komt is nog echt koffiedik kijken, maar dat er een paar aardige vernieuwingen inzitten is volgens bronnen van Android and Me al bijna zeker.

De geruchten en speculatiesEen nieuw Nexus-programma.
Het lijkt erop dat Google andere smartphonemakers aanmoedigt om toe te treden tot hun Nexus-programma.
Deze fabrikanten werken nauw samen met Google met betrekking tot de hardware en drivers, maar Google is verantwoordelijk voor de updates. Verder is het geen vereiste om "Nexus" in de naam verweven te hebben, het wordt meer een label als "HD Ready".

Wel moet het apparaat voldoen aan diverse basiseisen. Zo moet de phone de fabriek verlaten met een stock versie van Android, moet het beschikken over de hardware power om alle "Nexus Games" uit te kunnen voeren en moet het Google Wallet (NFC) ondersteunen.Meer Nexus-phones, meer keuze voor de gebruiker.

Een nieuw Customization Center
Vanuit de nieuwe Customization Center kun je gemakkelijk ringtones, taalpakketten, achtergronden, launchers enz. aanpassen. Niet echt baanbrekend, maar gewoon een eenvoudige manier om bepaalde onderdelen te kunnen aanpassen. Wel twee nieuwe features: templates waarmee je alle (ook nieuw) dynamische pictogrammen in één keer kunt veranderen en postfilters die het uiterlijk van de hele UI veranderen.

Project Roadrunner
Met Project Butter (Android 4.1) introduceerde Google een meer verfijnde experience met de focus op UI snelheid. In Roadrunner legt Google de focus bij de levensduur van de batterij.

Betere Google Now
Google Now is best aardig en kan soms ook nog eens nuttig zijn, echter kun je er bijvoorbeeld geen systeemfuncties mee bedienen. In Android 4.2 kunnen gebruikers gebruiken om geluidssterkte en helderheid in bepaalde situaties aan te passen en bluetooth in- of uit te schakelen.
"Waar kan ik bluetooth activeren?"

Nieuwe videospeler
Er komt een hele nieuwe videospeler met nieuwe API's

En tenslotte wordt Google Play aangevuld met nieuwe en verbeterde functies.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief