AfterDawn: Nieuws

ING bank ontwikkelt open API's voor derden

Geschreven door Marco Korthout @ 14 sep. 2012 0:07

ING bank ontwikkelt open API's voor derden Saul van Beurden, coo en cio Retail Banking International van ING vertelde op een topconferentie in Sydney, AustraliŽ, dat de ING bank een software development kit aan het ontwikkelen is met open API's om de creativiteit van ontwikkelaars van derden te betrekken.
De ING is al een tijdje bezig de wisdom of the crowd aan te boren.

Er is al een nieuwe generatie apps aan het ontstaan, die door creatieve ontwikkelaars in de crowd gemaakt worden.
Als eerste is de bank in Frankrijk met een test begonnen. Ze stellen daar een softwaredevelopmentkit ter beschikking aan een development community. De kit zorgt ervoor dat er apps worden gemaakt die voldoen aan de eigen standaarden en eisen. Voordat zo'n app op de markt komt, wordt die eerst onderworpen aan een serie technische- en veiligheidstesten. Bovendien beoordeelt de bank of de app wenselijk is en past binnen hun business principles.'

Naast de API's is de ING in Canada aan het testen met een zogeheten Facebook-widget. Volgens de ING wordt daar op een veilige manier, nadat je bent ingelogd in Facebook, je eigen bankoverzicht op je pagina getoond. Transacties zijn niet mogelijk.Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief