AfterDawn: Nieuws

Aanval GoDaddy moet Anonymous slechte naam bezorgen?

Geschreven door Marco Korthout @ 11 sep. 2012 12:27

Aanval GoDaddy moet  Anonymous slechte naam bezorgen?

Een goed georganiseerde DDoS aanval op domeinbeheerder GoDaddy heeft er voor gezorgd dat de name-servers, websites, gehoste e-mail en alle interne telefoonsystemen van het bedrijf uit de lucht gehaald.
GoDaddy heeft haar DNS-servers nu ondergebracht bij concurrent VeriSign.

De verantwoordelijkheid voor de aanval is opgeëist door een hacker met de naam Anonymous Own3r. Vrijwel iedereen ging er vanuit dat wederom zou gaan om een lid van het hackerscollectief Anonymous. Echter geet hij zelf al aan geen Anonymous-hacker te zijn en de naam Anonymous Own3r zegt dat eigenlijk ook al, "owning" is hacker-slang (vakjargon) voor bijv. het verslaan van een bepaald doel, in dit geval Anonymous.

Gisteren was er ook een video te zien op Youtube, waarop Anonymous verklaarde dat dit een reactie was op het feit dat GoDaddy de SOPA ondersteunt.

Niet alleen de goede naam van GoDaddy ondervindt schade door de grootschalige DDoS-aanval, ook de reputatie van Anonymous. Misschien was dat laatste wel het echte doel van deze aanval:
Anonymous laten lijken op een groep online terroristen.
Het hackerscollectief heeft de naam alleen doelen aan te vallen die strakke banden hebben met DE politiestaat.Heel toevallig staat Obama op het punt wederom een zogenaamde EO (Executive Order) te tekenen die de overheid nog meer bevoegdheden moet geven. Dit soort gebeurtenissen kunnen daarbij helpen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief