AfterDawn: Nieuws

Google koopt VirusTotal

Geschreven door Marco Korthout @ 9 sep. 2012 17:58

Google koopt VirusTotal

Google heeft de online virusscanner VirusTotal gekocht.
VirusTotal, nu dus onderdeel van Google, is een gratis online service dat bestanden en URL's controleert op virussen, wormen, trojans en andere soorten kwaadwillige content. Het gebruikt hiervoor diverse andere antivirus engines en website-scanners. Zie deze pagina welke dat zijn.

Er is ook een VirusTotal Windows Desktop Application beschikbaar, waarmee je gewoon vanaf je computer bestanden kunt laten checken. Daarnaast zijn er extensions voor Firefox, Chrome en IE beschikbaar.

In een blogpost vertelt VirusTotal dat het onafhankelijk van Google blijft opereren en hun relaties met andere antivirusbedrijven en beveiligingsexperts gewoon behouden blijven. Het bedrijf geeft aan dat Google zeker zal gaan helpen de dienst te verbeteren en dat zij garant staan dat hun tools er altijd zullen zijn als je ze nodig bent.
En voor een goede infrastructuur zit je bij Google natuurlijk wel goed.Waarom Google deze service gekocht heeft wil zij niet zeggen.
Het kan zijn dat het ze gaat om de relaties met de diverse antivirusbedrijven, maar nog waarschijnlijker is het Google te doen om de data die VirusTotal gegenereerd heeft en zal gaan genereren. Die scangegevens kan Google gaan gebruiken om Chrome-gebruikers te waarschuwen voor onbetrouwbare websites en het kan e-mailbijlages in Gmail scannen.

Als echte Chrome-gebruiker kan ik zulke initiatieven alleen maar toejuichen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief