AfterDawn: Nieuws

Hackers lekken 1 miljoen Apple device ID's gestolen van FBI laptop

Geschreven door Marco Korthout @ 5 sep. 2012 4:12

Hackers lekken 1 miljoen Apple device ID's gestolen van FBI laptop De hackersgroep AntiSec heeft 1,000,000,1 Unique Device Identifiers (UDIDs) vrijgegeven, die volgens de groep zijn gestolen van een gehackte FBI notebook.
De groep beweert over meer dan 12 miljoen ID's te beschikken met de persoonlijke gegevens van de eigenaren van de apparaten.

De groep kwam met de volgende verklaring:

Tijdens de tweede week van maart 2012, werd een Dell Vostro notebook, gebruikt door Supervisor Special Agent Christopher K. Stangl van FBI Regional Cyber Action Team en New York FBI Office Evidence Response Team gehackt middels een AtomicReferenceArray gevoeligheid in Java, tijdens de shell sessie werden er sommige bestanden gedownload, waarvan een de naam droeg "NCFTA_iOS_devices_intel.csv", wat een lijst bleek te zijn met 12,367,232 Apple iOS apparaten, inclusief de Unique Device Identifiers (UDID), gebruikersnamen, apparaatnamen, type apparaat, Apple Push Notification Service tokens, zipcodes, telefoonnummers, adressen, etc. De persoonlijke details velden die refereren naar mensen bleken vaak leeg te zijn, waardoor op hele lijst op veel delen incompleet was. Geen ander bestand in dezelfde map maakt melding over deze lijst en het doel daarvan.
AntiSec zegt dat het de lijst met UDID vrijgeeft om de wereld te laten zien dat de FBI mogelijk deze gegevens gebruikt om haar eigen burgers in de gaten te houden. De groep heeft de meeste persoonlijke data uit deze publicatie verwijderd.

De FBI heeft ondertussen gereageerd:
The FBI is aware of published reports alleging that an FBI laptop was compromised and private data regarding Apple UDIDs was exposed. At this time there is no evidence indicating that an FBI laptop was compromised or that the FBI either sought or obtained this data.
Er is geen laptop van de FBI gehackt en de FBI beschikt niet over dergelijke data.

Ook op twitter reacties


TNW heeft een online tool om te controleren of jouw UDID in de lijst staat.

Vorige Volgende  

Reageren op dit artikel

Als je nog geen AfterDawn.com account hebt, vul dan a.u.b. hieronder een nicknaam en je email adres in. Een Activatie link word dan naar je email gestuurd.

Als je al een AfterDawn.com account hebt, log dan in met de volgende tab.

Inloggen met je AfterDawn gebruikersnaam of je e-mailadres
Nieuwsarchief