AfterDawn: Nieuws

Downgraden van Win 8 Pro naar Win 7/Vista toegestaan

Geschreven door Marco Korthout @ 3 sep. 2012 12:19

Downgraden van Win 8 Pro naar Win 7/Vista toegestaan Microsoft staat gebruikers van Windows 8 Pro toe om hun PC te downgraden naar Windows 7 of Vista.
De downgrade-rechten waardoor klanten een nieuwere versie van Windows kunnen vervangen door een oudere versie zonder te hoeven betalen voor twee edities, zijn alleen van toepassing voor Windows 8 Pro. Net zoals men bij Windows 7 alleen met Windows 7 Professional kunt downgraden.

"In plaats van de Windows 8 Pro software, mag u gebruikmaken van een van de vorige versies: Windows 7 Professional of Windows Vista Business" staat er in de software gebruiksovereenkomst van Windows 8 Pro, die door computer makers (OEM's) op nieuwe PC's geïnstalleerd worden.

Windows XP Professional wordt logischerwijs niet genoemd, deze versie van Windows wordt vanaf april 2014 niet meer door Microsoft ondersteund.

De downgrade-rechten zijn alleen van toepassing op OEM kopieën van Windows, de versies die vooraf op de computer geïnstalleerd zijn door de fabrikanten manufacturers. In de retail versie van Windows 8 Pro ontbreekt de sectie downgrades.En zoals gewoonlijk is het aan de gebruiker zelf om aan een installatie-media te komen voor een ouder besturingssysteem.
"Noch de fabrikant, de installeerder, noch Microsoft, is verplicht u te eerdere versies te verschaffen" aldus de gebruikersovereenkomst.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief