AfterDawn: Nieuws

Anonymous roept op tot platleggen TrapWire

Geschreven door Marco Korthout @ 19 aug. 2012 12:39

Anonymous roept op tot platleggen TrapWire Het lijkt wel een spannende thriller.
Vorige week was WikiLeaks een tijd lang offline door het publiceren van bepaalde 'Global Intelligence Files', e-mailberichten van Stratfor (Strategic Forecasting) die Anonymous tijdens een hack had buitgemaakt. De 'Global Intelligence Files' omvatten verder e-mails die tussen juli 2004 en december 2011 van en naar Stratfor zijn gestuurd. Uit die e-mailberichten kwam ook de handel en wandel omtrent Trapwire boven tafel.
Uit de Global Intelligence Files blijkt o.a. dat Stratfor een contract heeft met Trapwire en het moederbedrijf Abraxas, om reclame te maken voor haar producten tegen 8 procent commissie. Abraxas oprichter Richard Helms zegt over Trapwire:
we kunnen data verzamelen over mensen en voertuigen die nauwkeuriger zijn dan die van gezichtsherkenning, patronen uittekenen en bedreigings-assessments uitvoeren voor bepaalde gebieden.


Trapwire is een surveillancesysteem die nauwkeuriger is dan de moderne gezichtsherkenningstechnologie -- en die al verspreid over de VS is geïnstalleerd.

Stratfor is een Amerikaanse inlichtingenbedrijf waar veel om te doen is. Het bedrijf doet meer dan alleen analyses leveren, het gedraagt zich als een eigen inlichtingendienst, maar wel eentje waarop niemand toezicht houdt. Ook werkt er veel oud-personeel van de Amerikaanse overheid bij Stratfor en werkt het bedrijf veel samen met diezelfde overheid.

En Trapwire moet dus plat volgens Anonymous,
te beginnen dit weekend al.

Interessant leesvoer over Trapwire.
Global Intelligence Files - Release trapwire: multi-country surveillance network operated by company with deep ties to the CIA
Unravelling TrapWire: The CIA-Connected Global Suspicious Activity Surveillance System

Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief