AfterDawn: Nieuws

MIT ontwikkelt een holografisch bril-vrije 3D TV

Geschreven door Marco Korthout @ 13 jul. 2012 4:10

MIT ontwikkelt een holografisch bril-vrije 3D TV Het MIT (Massachusetts Institute of Technology) werkt aan een type 3D beeldscherm voor echte driedimensionale beelden, die net als bij een holografie van perspectief verandert als de toeschouwer van plaats verandert. En dat zonder een speciale bril.
Om 3D-films in de bioscoop of op je 3D-TV te kunnen bekijken heb je een speciale bril nodig. Op een Nintendo 3DS console heb je dat niet, die maken gebruik van twee gelaagde liquid crystal diode (LCD) schermen om de illusie van diepte te creëren. En van dat laatste principe maakt ook het MIT gebruik, maar dan natuurlijk veel geavanceerder.

Project High Rank 3D (HR3D) noemen ze het. Ook HR3D begon met een sandwich van twee LCD schermen en een geavanceerd algoritme voor het genereren van de bovenste en onderliggende afbeeldingen, die veranderen vanuit een ander perspectief. Met die honderden verschillende perspectieven die nodig zijn om de bewegende toeschouwer die echte 3D-ervaring te geven, is een beeldscherm nodig met 1.000Hz refresh rate. Met het huidige maximale haalbare voor TV's van 240Hz is dat wel een hele verre toekomstmuziek.Om het probleem met de refresh rate de kop in te drukken komt het MIT team met een derde LCD scherm. Deze derde laag brengt de vereiste refresh rate omlaag naar een beter haalbare 360Hz. En dat betekent dan weer dat deze nieuwe techniek op korte termijn haalbaar kan zijn.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief