AfterDawn: Nieuws

Microsoft adviseert uitschakelen Windows Gadgets

Geschreven door Marco Korthout @ 12 jul. 2012 5:41

Microsoft adviseert uitschakelen Windows Gadgets Gebruik je gadgets in Windows 7 of Vista? Kun je ze beter uitschakelen volgens Microsoft. Dit adviseert de maker in Microsoft Security Advisory (2719662). Microsoft zegt daarin dat de kleine bureaublad (en zijbalk) applets kwetsbaar zijn voor aanvallen die uitvoeren van codes van buitenaf mogelijk maken.
Een aanvaller kan op deze wijze toegang krijgen op jouw PC met dezelfde rechten als jouw gebruikersaccount. Beschik je over administratorrechten, dan krijgt de hacker de volledige controle over de machine.

Om dit probleem te verhelpen heeft Microsoft een "Fix it" wizard beschikbaar gesteld die alle Windows Gadgets voor je uitschakelt. Maar je vindt er ook eentje die deze functie weer voor je inschakelt. De fix werkt overigens niet voor Windows 8 Consumer Preview of Windows 8 Release Preview.
In het veiligheidsadvies van Microsoft vind je ook andere oplossingen, o.a. door een nieuwe sleutel toe te voegen aan het register.Gadgets bestaan uit JS, CSS en HTML en zijn kleine applicaties die standaard door het Windows besturingssysteem ondersteund worden. Voor hackers is dat natuurlijk erg interessant speelgoed. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

Wat mij nu wel bevreemd is het feit dat ze er nu pas achterkomen of mee naar buiten komen. De Windows gadgets bestaan toch alweer een tijdje. Bij ingebruikname van een nieuwe laptop of na het opnieuw installeren van Windows, was dit een van de eerste features die werden uitgeschakeld, bij mij dan.

Gebruik je ze zelf nog wel, dan toch maar beter wel uitschakelen.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief