AfterDawn: Nieuws

Beperkte schade door de DNS Changer

Geschreven door Marco Korthout @ 11 jul. 2012 0:34

Beperkte schade door de DNS Changer Het liep allemaal met een sisser af, ongeveer 277.000 PC's, waaronder 64.000 in de VS bleken nog besmet te zijn met de DNS Changer malware. Dat lijkt veel, maar valt echt in het niets als je het afzet tegen het aantal computers en mobiele apparaten die er in omloop zijn, ongeveer 0.01%.
De malware wijzigde de instellingen van de DNS-servers, die nodig zijn om internettoegang te krijgen. Door de wijziging gaat het verkeer van de besmette computers via de DNS-servers van de criminelen. Die servers werden vorig jaar door de FBI uit de lucht gehaald en door schone DNS-servers vervangen.

Afgelopen maandag werden de schone DNS-servers door de FBI verwijderd en de PC's die nog steeds besmet waren zouden dan geen contact meer kunnen maken met het internet.

Dit hoofdstuk kunnen we afsluiten, maar vergeet niet dat er veel gevaarlijkere malware, spyware en virussen in omloop zijn.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief