AfterDawn: Nieuws

Pirate Bay speelt spelletje met BREIN en co.

Geschreven door Marco Korthout @ 10 jun. 2012 21:56 Gebruikers reacties (1)

Pirate Bay speelt spelletje met BREIN en co. In Groot-Brittannië heeft O2 als laatste ISP de toegang tot The Pirate Bay geblokkeerd en daarmee is de censuur daar en in Nederland bijna 100%, althans, zo zouden de auteursrechtenorganisaties dat graag zien. Niets is minder waar, The Pirate Bay lijkt te genieten van het whack-a-mole spelletje. Nu verschillende ISP's de nieuwe IP-adressen hebben toegevoegd aan hun filters, komt de site weer met een nieuw IP-adres en een IPv6 adres.
Met dure rechtszaken achter de rug en constant opnieuw naar de rechter moeten om nieuwe IP-adressen aan de filters toe te kunnen voegen, moeten BREIN en andere auteursrechtenorganisaties zich wel eventjes achter de oren krabben.
Echt succesvol is het nog niet tot nu toe, sterker nog, het is nog nooit zo druk geweest op de BitTorrentsite.

Naast de vele bestaande proxysites is de The Pirate Bay onlangs begonnen met het toevoegen van nieuwe IP-adressen. Vorige maand werd 194.71.107.80 toegevoegd om op een normale manier de site vanuit de gecensureerde landen te kunnen bereiken. In Nederland is BREIN naar haar rechter gestapt om ook dit IP-adres toe te kunnen voegen aan de lijst en met succes.
Als antwoord kwam de site met een nieuw adres (194.71.107.81).

Een medewerker van TPB:
We zijn benieuwd wat het BREIN gaat kosten, al die gerechtelijke bevelen, als je weet dat we nog 100 IP's hebben liggen.
The Pirate Bay vertelde TorrentFreak dat ze ook een IPv6 adres hebben toegevoegd (nog zonder plaatjes) en daarmee een blik met mogelijkheden om de blokkades te omzeilen hebben geopend. Deze IPv6 adressen komen nog niet voor op de filterlijsten.
Je kunt de blokkade van je ISP omzeilen door het IPv4 en het IPv6 adres aan je Hosts-bestand toe te voegen.

2002:c247:6b96::1 thepiratebay.se
2002:c247:6b96::1 www.thepiratebay.se
2002:c247:6b96::1 thepiratebay.org
2002:c247:6b96::1 www.thepiratebay.org


Vorige Volgende  

1 reacties

110.7.2012 13:06
gerard5
Unverified new user

bedankt

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief