AfterDawn: Nieuws

Jeugd gaat anoniem met VPN

Geschreven door Marco Korthout @ 2 mei 2012 5:05

Jeugd gaat anoniem met VPN Het dichttimmeren van het vrije internet door de diverse overheden en rechtbanken heeft niet het beoogde effect tot gevolg dat de mensen nu wel alles netjes gaan betalen. Waar veel mensen echter wel geld aan uitgeven zijn de betaalde VPN-diensten. Uit onderzoek van de Cybernorms research group op de Sweden's Lund University blijkt dat wanneer de cijfers uit laat 2009 worden vergeleken met die van nu, 40% meer van de 15 tot 25-jarigen in Zweden hun online activiteiten verbergen door gebruik te maken van een VPN.
Wanneer er meer beperkende wetgeving komt, zal dit aantal alleen nog maar toenemen. De belangrijkste reden voor de jeugd om spionage en beperkingen tegen te gaan is natuurlijk de blokkades van file-sharing diensten te omzeilen, maar ook het monitoren van andere online zaken speelt een grote rol.


Onderzoek heeft plaatsgevonden in Zweden, maar het gebruik van VPN-diensten beperkt zich natuurlijk niet alleen tot het thuisland van The Pirate Bay. Ook bij ons in Nederland is men druk doende het internet dicht te metselen, evenals in Engeland, waar de grote ISP's sinds kort de toegang tot The Pirate Bay moeten blokkeren.Er zullen alleen maar meer regeltjes komen. De politiek werkt daar keurig aan mee, alsmede onze vrienden van BREIN en oude rechters die waarschijnlijk geen idee hebben hoe het internet nu echt in elkaar steekt.

Politici hebben naar mijn bescheiden mening ook weinig kaas gegeten van de digitale wereld. Denk dat de meesten iets gehoord zullen hebben van hun kinderen aan de eettafel en dat ze, omdat dat nu eenmaal hip is, een twitter en een facebook-account hebben, maar dat hun kennis van het internet vrij beperkt is.

Al die moeite om een paar website's te blokkeren. Ja, voor de ISP die de blokkade moet toepassen is het lastig en vervelend, maar voor de gebruikers zijn deze relatief eenvoudig te omzeilen.

Daar weet de jeugd wel raad mee.
Welkom bij het versleutelde internet!

Informatie over VPN
Gratis VPN software

Trouwens wat maakt het allemaal uit,
we hebben het usenet toch nog ;-)
Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief