AfterDawn: Nieuws

Windows 8 komt in maar 4 versies

Geschreven door Marco Korthout @ 17 apr. 2012 12:33

Windows 8 komt in maar 4 versies Het lijkt erop dat Microsoft nu eens naar de gebruikers heeft geluisterd, en er maar 4 verschillende versie van het aankomende Windows 8 besturingssysteem beschikbaar komen.
Er komt een versie voor de normale thuisgebruiker, een voor zakelijke gebruikers, een voor apparaten die draaien op een ARM chip en een voor grote bedrijven die grote aantallen aanschaffen.

"Windows 8" is voor thuisgebruik, "Windows 8 Pro" voor de zakelijke gebruikers, "Windows 8 Enterprise" is voor grote bedrijven en "Windows RT" voor Windows op ARM. Windows RT kan niet apart aangeschaft worden en worden alleen vooraf geïnstalleerd op PC's en tablets die draaien op ARM processoren. Het draait touch-gebaseerde apps op Windows Runtime, inclusief een touch versie van Microsoft Office suite apps als Word en Excel.

Nog niets bekend over de prijzen en datum beschikbaarheid.

Voor gebruikers is het nu wel makkelijker kiezen, bij Windows 7 moest men nog een keuze maken uit 3 verschillende "Home" versies en 6 versies in totaal.Zie hieronder de features van de nieuwe versies van Windows:Ben er zelf nog niet over uit of ik over ga stappen op Windows 8. Af en toe start ik mijn Win 8 Consumer Preview op om te controleren of een bepaalde softwaretitel draait op het nieuwe besturingssysteem. En kan er maar niet echt aan wennen moet ik eerlijk zeggen. Ziet er allemaal heel fraai uit, moet je zoekt je het apezuur naar bepaalde functies.

Hier kun je trouwens een gratis Engelstalige handleiding downloaden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief