AfterDawn: Nieuws

Nokia komt met 2 low-end MeeGo smartphones.

Geschreven door Marco Korthout @ 29 mrt. 2012 12:32

Nokia komt met 2 low-end MeeGo smartphones. Volgens Netbooknews werkt Nokia aan 2 nieuwe low-end MeeGo handsets. Deze informatie zou direct uit Nokia's Next Billion Group komen.
Momenteel is de Nokia N9 de enigste mobiele telefoon op de markt dat draait op MeeGo.

MeeGo is een Linux-gebaseerd open sourcebesturingssysteem, dat in de eerste plaats gericht is op mobiele apparaten en informatieapparaten in de markt voor consumentenelektronica. Volgens Intel is MeeGo ontwikkeld omdat Microsoft met Windows 7 geen Atom processor wilde ondersteunen. Naast Intel en Nokia spelen ook Aminocom en Novell een grote rol in de MeeGo-ontwikkeling.

De grote vraag is nu 'Waarom wil Nokia nog steeds energie steken in Meego?'

De meest voor de hand liggende reden zal zijn dat de Windows Phone het niet zo goed doet in de low-end smartphone markt. Zo is het besturingssysteem niet gratis en dat drijft de prijs alleen al omhoog. Kijk je verder naar de Lumia 610, een budget Windows phone met 256MB geheugen, zie je dat sommige functies zijn uitgeschakeld omdat het apparaat gewoon niet genoeg RAM-geheugen aan boord heeft.
Kortom, het is moeilijk voor Nokia om met de Windows Phone de concurrentie aan te gaan met bijv. Android smartphones.Ook met de op S40 java gebaseerde apparaten uit de Asha line gaat het al niet veel beter. Wellicht worden de MeeGo phones de vervangers voor de Nokia's S40 line-up.

Ook terug naar Symbian is geen optie.
Symbian is nu in handen van Accenture en de controle van dat besturingssysteem ligt dus niet meer bij Nokia.

Hoewel Nokia vorig MeeGo heeft laten vallen ten gunste van de Windows Phone, hebben ze eigenlijk niet veel andere mogelijkheden in de open-source markt. Wanneer Nokia hierin mee wil doen, is MeeGo eigenlijk hun enigste optie.
Een ander, niet onbelangrijk voordeel zou zijn dat wanneer Nokia serieus in zee gaat met MeeGo, men direct toegang krijgt tot de 450.000 beschikbare Android apps.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief