AfterDawn: Nieuws

Google Drive begin april gelanceerd?

Geschreven door Marco Korthout @ 28 mrt. 2012 3:20

Google Drive begin april gelanceerd?

Jarenlang waren er al geruchten over de cloud-opslagdienst "Google Drive of GDrive" en het zou volgens deze bron de eerste week van april 2012 wel eens zover kunnen zijn dat Google de "Drive" daadwerkelijk gaat lanceren.
Begin februari gingen er al verhalen rond dat Google op korte termijn met een cloud-opslagdienst zou komen, soortgelijk aan Dropbox, Box, SkyDrive en Amazon CloudDrive. Ook verscheen er een gelekt screenshot op het web, dat een diepe integratie met de andere applicaties en diensten van Google laat zien. Verder werden er verwijzingen naar een Google Drive SDK gevonden in de broncode van Google Docs.Volgens de bovengenoemde bron start de service met 1GB gratis opslag voor de gebruikers. Dit lijkt een beetje aan de magere kant, zeker als je kijkt naar de concurrenten; marktleider Dropbox biedt 2GB gratis opslag met diverse manieren om er eenvoudig wat GB's bij te verdienen en ook de andere aanbieders bieden meer gratis ruimte. Google start op gebied van de hoeveelheid beschikbare opslagruimte dus met een achterstand.Maar daar tegenover staat dat Google met een API komt waarmee ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om bijv. vanuit hun apps gegevens op te laten slaan op Google Drive en dat is vooral goed nieuws voor bezitters van een Android apparaat.

Begin april dus, hoewel, eerst zien en dan pas geloven.
Het lijkt er echter op dat het deze keer menens is.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief