AfterDawn: Nieuws

The Pirate Bay laat torrent-links vallen!

Geschreven door Marco Korthout @ 13 feb. 2012 12:58

The Pirate Bay laat torrent-links vallen!

Magnet-links waren sinds vorige maand al de standaardoptie en nu heeft The Pirate Bay aangekondigd dat vanaf 29 februari magnet-links de enige optie worden om torrents te downloaden.
Geen torrent-links meer! Einde van een tijdperk?

T minus some days now, in following with our decision to skip .torrent-files in the nearby future one of the biggest steps will come on the 29th of February. We will stop serving .torrent-files for all torrents that has [sic] more than 10 peers from this date. End of communication.

Was er te lezen op het blog van TPB.

De website had eerder ook al zijn tracker uit de lucht gehaald en vervangen door het alternatieve p2p-systeem DHT. DHT is een distributed hash table, ofwel gedistribueerde hashtabel, is een soort van gedecentraliseerd distributiesysteem waarin men zoekopdrachten kan uitvoeren, gelijkaardig aan een hashtabel. Een van de grote voordelen is decentralisatie, dat de nodes samen het systeem vormen zonder enige vorm van centrale coördinatie.

Magnet-links (klinkt beter dan magneetlinks) bestaan al een tijdje, maar worden nu natuurlijk in het voetlicht geplaatst. De magnet-link) is een open standaard om bestanden te identificeren op basis van een (bijna-)unieke hash-waarde die gegenereerd werd aan de hand van de inhoud. De bedoeling is deze bestanden te delen met andere gebruikers van peer-to-peer-computernetwerken.
Meer over magnet-links op wikipedia (Engelstalig)Bijkomend voordeel van magnet-links is dat het eenvoudiger om de blokkades in Nederland en Finland te omzeilen, via proxyservers.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief