AfterDawn: Nieuws

BitTorrent client Tribler nachtmerrie voor Brein en co.

Geschreven door Marco Korthout @ 11 feb. 2012 22:45

BitTorrent client Tribler nachtmerrie voor Brein en co. Terwijl het file-sharing ecosysteem momenteel onder vuur ligt, werken onderzoekers aan de universiteit van Delft nog steeds aan hun gedecentraliseerd BitTorrent netwerk. Hun Tribler client heeft geen torrent sites nodig om content te vinden en te downloaden.
Tribler is gebaseerd op pure peer-to-peer communicatie dat geen tussenkomst vereist van centrale servers. In de plaats daarvan communiceert de client, geīnstalleerd op de computer van de gebruikers, rechtstreeks met andere PC's waarop Tribler actief is.

Dr. Pouwelse, hoofdontwikkelaar van Tribler:
De enige manier om het offline te halen, is door het internet uit te schakelen.


Er is wel een ding dat problemen zou kunnen veroorzaken, de mogelijkheid van beginnende gebruikers om nieuwe peers te vinden. Om dit mogelijke probleem het hoofd te bieden zoekt het Tribler team nog steeds naar mensen die willen fungeren als bootstraptribler peers, superpeers, die lijsten distribueren met actieve downloaders.

Het lijkt wel of er met man en macht gewerkt wordt om sites als MegaUpload, The Pirate Bay en BT Junkie voorgoed offline te halen. En hoewel de website van Tribler, door beperkte bandbreedte en populariteit alleen een beperkte inhoud weergeeft, is men er van overtuigd dat de bewuste instanties bij Tribler altijd hun neus zullen stoten.

Wetgevers overal in de wereld kunnen nog wel zo goed hun best doen met hun SOPA, PIPA, enz., Tribler zal een ware nachtmerrie voor hun blijken te zijn.

Tribler kun je hier downloaden (Windows, Mac en Linux)

Bron

Vorige Volgende  

Reageren op dit artikel

Als je nog geen AfterDawn.com account hebt, vul dan a.u.b. hieronder een nicknaam en je email adres in. Een Activatie link word dan naar je email gestuurd.

Als je al een AfterDawn.com account hebt, log dan in met de volgende tab.

Inloggen met je AfterDawn gebruikersnaam of je e-mailadres
Nieuwsarchief